Σπορ

Μουντιάλ 2022: Ισπανία-Γερμανία 1-1

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς

Μουντιάλ 2022: Ισπανία-Γερμανία 1-1
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ισόπαλος 1-1 έληξε o αγώνας ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία με δύο γκολ από τις αλλάγες στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό και ο τον Φίλκρουγκ ισοφάρισε στο 83'.

Η Ισπανία ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 7ο λεπτό είχε και καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Γκάβι και Πέδρι συνδυάστηκαν πολύ ωραία εκτός περιοχής. Ο Όλμο πήρε την κατοχή, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Νόιερ απέκρουσε και να έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Γερμανία μάρκαρε σε όλο το χώρο του γηπέδου αλλά δυσκολεύονταν να κάνει φάσεις μπρστά από την εστία του Σιμόν

Στο 40ο λεπτό ο Κίμιχ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ρίντιγκερ έκανε την κίνηση πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένο και το ημιαυτόματο οφσάιντ ακύρωσε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ανέβασε ταχύτητα και συνέχισε να πιέζει ψηλά.Στο 56ο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Κίμιχ, έπειτα από κλέψιμό του.

Οι Ισπανοί ξεκινούσαν και από την άμυνα και έτσι, στο 62ο λεπτό μο Όλμο τροφοδότησε τον Άλμπα από τα αριστερά, εκείνος έψαξε τον Μοράτα που έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Ισπανία προσπάθησε και διατηρήσει την κυκλοφορία, αφού η Γερμανία ήταν εκείνη που καίγονταν για τη νίκη.

Η Ισπανία εξακολουθούσε να βρίσκει κενούς χώρους και είχε στο 65' καλή στιγμή με τον Ασένσιο.

Όμως η Γερμανία έψαχνε το γκολ. Στο 73' ο Μουσιάλα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σιμόν, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 83' ο Σανέ πάσαρε προς τα αριστερά μέσα στη μικρή περιοχή η μπάλα μέσω Μουσιάλα καταλήγει στον Φίλκρουγκ και ο επιθετικός της Βέρντερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιμόν γα το 1-1.

Η Γερμανία είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να κάνει την ανατροπή όταν ο Σανέ βγήκε τετ α τετ αλλά προσπάθησε να περάσει τον Σιμόν και έφυγε πλάγια.

Η Γερμανία μένει ζωντανή στο κυνήγι στης πρόκρισης μετά την ισοπαλία.

Η μπάλα έφτασε στον Μουσιάλα στην πλάτη της άμυνας, ο νεοεισελθόντας Φίλκρουγκ μπήκε στο διάβα του, πήρε την κατοχή και νίκησε τον Σιμόν για το 1-1. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν, όμως το σκορ παρέμεινε έως το φινάλε.

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82' Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66' Ν. Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54' Μοράτα), Ασένσιο (66' Κόκε)

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70' Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85' Χόφμαν), Μίλερ (70' Φίλκρουγκ), Γκιντογκάν (70' Σανέ), Μουσιάλα

Δείτε επίσης