Σπορ

Μουντιάλ 2022: Πρώτη νίκη για τη Γκάνα

Άλλο ένα παιχνίδι με πολλα γκολ

Μουντιάλ 2022: Πρώτη νίκη για τη Γκάνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Γκάνα πήρε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ απέναντι στη Νότια Κορέα, με 3-2 σε ένα «χορταστικό παιχνίδι» για την δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου του Μουντιάλ.

Η Νότια Κορέα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας, περιορίζοντας την Γκάν σε παθητικό ρόλο.

Όμως η Γκάνα πέτυχε το γκολ. Μετά από δύο ευκαιρίες το 1-0 για τους Αφρικανούς ήρθε στο 24' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα της Κορέας αδράνησε επωφελήθηκε ο Σαλισού, για να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Στο 34΄ η Γκάνα ξανβρήκε δίχτυα όταν ο Τζόρνταν Αγιού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κούντους πήρε την κεφαλιά για να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ μέσα σε αποθέωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νότια Κορέα έκανε επική αντεπίθεση. Στο 52' είδε τον Ζίγκι έκανε εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει με δυσκολία τη γυριστή κεφαλιά που έπιασε ο Τσο στην καρδιά της άμυνας της Γκάνας.

Στο 58ο λεπτό κινήθηκε πίσω από τον Σαλισού και με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ζίγκι αξιοποιώντας ιδανικά σέντρα από τα αριστερά του Κανγκ-Ιν ενώ τρία λεπτά αργότερα σηκώθηκε εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γκουέ-Σουνγκ και έγραψε το 2-2.

Η Γκάνα απάντησε άμεσα. Από τα αριστερά οι Αφρικανοί έκαναν επίθεση με τον Μενσά, τελικά η μπάλα έφτασε στον Κούντους που με αριστερό πλασέ έκανε το 3-2

Η Ν.Κορέα πίεζε μέχρι το τέλος, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και η Γκάνα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90' Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78' Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57' Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46' Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88' Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83' Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78' Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78' Σουλεμάνα), Γουίλιαμς

Δείτε επίσης