Σπορ

Μουντιάλ 2022: Τα πρώτα ζευγάρια των «16» και τα 9 γκολ της 10ης ημέρας

Με τις νίκες της Ολλανδίας, της Σενεγάλης, της Αγγλίας και των ΗΠΑ και την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ έπεσε η αυλαία σε 1ο και 2ο όμιλο

Μουντιάλ 2022: Τα πρώτα ζευγάρια των «16» και τα 9 γκολ της 10ης ημέρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τις νίκες της Ολλανδίας, της Σενεγάλης, της Αγγλίας και των ΗΠΑ και την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ έπεσε η αυλαία σε 1ο και 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και βγήκαν και τα δυο πρώτα ζευγάρια για την φάση των «16» της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Το Σάββατο (3/12) στις 17:00 η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τη 2η του 2ου ομίλου ΗΠΑ και την Κυριακή (4/12) στις 21:00 η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη. Στη συνέχεια ο νικητής του ζευγαριού Ολλανδία - ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον πρώτο του τρίτου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό) με τον δεύτερο του τέταρτου (Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Τυνησία), ενώ ο νικητής του Αγγλία - Σενεγάλη θα παίξει με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι του πρώτου του τέταρτου ομίλου με τον δεύτερο του τρίτου.

1ος όμιλος - 3η αγωνιστική

Ολλανδία-Κατάρ 2-0
Σενεγάλη-Εκουαδόρ 2-1


Η βαθμολογία
Ολλανδία 7
Σενεγάλη 6
Εκουαδόρ 4

Κατάρ 0

Η Ολλανδία πήρε άνετη νίκη με 2-0 απέναντι στο Κατάρ και εξασφάλισε, ως πρώτη, την παρουσία της στη φάση των «16». Τα γκολ των Γκάκπο (26΄) και Ντε Γιόνγκ (49΄) ήταν αυτά που έδωσαν στην ομάδα του Φαν Χάαλ το δεύτερο τρίποντό της στη φάση των ομίλων. Από την άλλη το Κατάρ έγραψε... αρνητική ιστορία καθώς με τρεις ήττες, έγινε η πρώτη διοργανώτρια που τερματίζει τον όμιλο με μηδέν βαθμούς.

Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου η Σενεγάλη πήρε με 2-1 τον... τελικό απέναντι στο Εκουαδόρ και «έκλεψε» το εισιτήριο της επόμενης φάσης μέσα από τα χέρια των Λατινοαμερικάνων. Σαρ (44΄) και Κουλιμπαλί (70΄) υπέγραψαν το τρίποντο πρόκρισης για τους Αφρικανούς και μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Ο Καϊσέδο (67΄) είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για το Εκουαδόρ. Οι Σενεγαλέζοι δεν ξέχασαν τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, μέλος της αποστολής της εθνικής του το 2002, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν δύο χρόνια και τον τίμησαν αφιερώνοντας του τη μεγάλη πρόκριση.

Πανηγυρική πρόκριση για την Αγγλία στα νοκ άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ. Τα Τρία Λιοντάρια μετέτρεψαν το βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία σε περίπατο, καθώς επικράτησαν με 3-0 και πήραν την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (50΄) και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 68΄, ενώ ενδιάμεσα (51΄) είχε σκοράρει ο Φιλ Φόντεν μετά από ασίστ του Χάρι Κέιν.

Το «χρυσό» γκολ του Πούλισικ στο 38΄ ήταν αρκετό για να στείλει τις ΗΠΑ στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, με τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στους «16» μετά το 2014 όταν και είχαν αποκλειστεί από το Βέλγιο στην παράταση. Οι ποδοσφαιριστές του Γκρεγκ Μπερχάλτερ άντεξαν στην πίεση του Ιράν και κράτησαν το 1-0 ως το φινάλε, με την επιβράβευσή τους να είναι ένα ματς-τελικός απέναντι στην Ολλανδία στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου (03/12). Η μόνη ανησυχία για τους συνοικοδεσπότες του επόμενου Μουντιάλ προκύπτει από την κατάσταση του Κρίστιαν Πούλισικ που αντικαταστάθηκε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου «κουβαλώντας» έναν τραυματισμό από την φάση στην οποία χρίστηκε σκόρερ.

2ος ομιλος -3η αγωνιστική
Ιράν - ΗΠΑ 0-1
Ουαλία - Αγγλία 0-3
Βαθμολογία
Αγγλία 7 (9-2)
ΗΠΑ 5 (2-1)
Ιράν 3 (4-7)
Ουαλία 1 (1-6)

Τα δύο πρώτα ζευγάρια των «16»
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

17:00 Ολλανδία - ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

21:00 Αγγλία - Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Protothema.gr

Δείτε επίσης