Σπορ

Μουντιάλ 2022: Η νίκη της Ουρουγουάης δεν έφτανε για την πρόκριση

Στην ισοβαθμία με την Ν.Κορέα τερματήσε στην τρίτη θέση

Μουντιάλ 2022: Η νίκη της Ουρουγουάης δεν έφτανε για την πρόκριση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ουρουγουάη βρήκε στην τρίτη αγωνστική την πρώτη νίκη της στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 αλλά το 2-0 επί της Γκάνας με τα δύο γκολ του Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετή. Η νίκη της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία άφησε τη "σελέστε" στην 3η θέση λόγω της ισοβαθμίας με τους Κορεάτες.

Σε μία φάση που άρχισε από ευκαιρία του Ζορντάν Αγιού και κατέληξε από οφσάιντ σε πέναλτι, ο αρχηγός των «μαύρων άστρων» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σέρχιο Ροσέτ έπεσε σωστά και κράτησε το 0-0.

Με τα γκολ του Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα στο 26' και στο 32', η Λατινοαμερικάνοι ουσιαστικά έληξαν τον αγώνα αφού η Γκάνα δεν κατάφερε να συνέλθει από αυτό το σοκ, παρότι ο Άντο αντικατέστησε στην ανάπαυλα τους αδερφούς Αγιού.

Όλα κυλούσαν υπέρ της Ουρουγουάης στο "Αλ Τζανούμπ", όμως στο άλλο παιχνίδι η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η Νότια Κορέα έκανε την ανατροπή, κάτι που σήμαινε ότι η "σελέστε" χρειαζόταν τρίτο γκολ για να προκριθεί.

Δεν ήρθε όμως ποτέ με τους Ουρουγουανούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΓΚΑΝΑ: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73' Κιερέ), Κουντούς (90+8' Φαταβού), Α. Αγιού (46' Μπουκαρί), Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς (72' Σεμενιό)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (65' Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80' Κανόμπιο), Σουάρες (65' Καβάνι), Νούνιες (80' Γκόμες)

Δείτε επίσης