Σπορ

Μουντιάλ 2022: Στα προημιτελικά οι Άγγλοι με επιβλητική νίκη 3-0 επί της Σενεγάλης

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα «Λιοντάρια» στην αναμέτηση με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δεκάδες ευκαιρίες και το τελικό τέρμα πριν το φινάλε του αγώνα.

Μουντιάλ 2022: Στα προημιτελικά οι Άγγλοι με επιβλητική νίκη 3-0 επί της Σενεγάλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με σούπερ εμφάνιση που έφθανε στα όρια της...επίδειξης ισχύος κατά διαστήματα, η Αγγλία νίκησε με το θριαμβευτικό 3-0 την Σενεγάλη και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Σενεγάλη (ως πρωταθλήτρια Αφρικής) στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε με φιλοδοξίες, πάθος και δυναμικότητα, όμως τα γκολ των Χέντερσον και Κέιν έδειξαν ότι οι Άγγλοι ήταν από άλλο...επίπεδο και παράλληλα αποφασισμένοι να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο πρώτο 20λεπτο η Σενεγάλη έδειξε το ταλέντο και την αποφασιστικό της απέναντι στους Άγγλους μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ντέρμπι καθώς δεν μπορούσε καμία από τις δύο ομάδες να επιβληθεί και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Μάλιστα, η αφρικανική ομάδα που έχει και το προσωνύμιο τους είναι τα «Λιοντάρια της Τεράανγκα» στο 22ο λεπτό κοντά στο γκολ όταν ο Ισμαΐλα Σαρ πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα από τα δεξιά και η μονομαχία των Ντιά-Στόουνς έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ 12 λεπτά αργότερα Ντιά σούταρε δυνατά αλλά ο Πίκφορντ έδειξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε την κατοχή ήταν όμως εξαιρετικά επιπόλαιη στις τελικές επιλογές της ενώ η Σενεγάλη δεν είχε την δυνατότητα να απειλήσει ουσιαστικά τον Πίκφορντ.

Όμως, η Αγγλία ανέβασε ρυθμό, πίεση πολύ στον ανταγωνιστικό και άνοιξε διαδρόμους και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνοιξε το σκορ σχεδόν 5 λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38ο λεπτό μία έξοχη συνεργασία των Κέιν-Μπέλιγχαμ-Χέντερσον αποδιοργάνωσε την άμυνα της Σενεγάλης και έφερε τον τελευταίο - και αρχηγό της Λίβερπουλ- απέναντι στην εστία και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μεντί και έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένα...διαστημικό διάστημα των Άγγλων που απείλησαν διαδοχικά με τα σουτ των Κέιν (41') και Σο (43') από πλεονεκτική θέση και εντός περιοχής, για το δεύτερο γκολ. Η υπεροχή τους σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση της άμυνα των Σενεγαλέζων έφερε τις προϋποθέσεις στο 3ο λεπτό (45+3') των καθθστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Σε μια υποδειγματική ανάπτυξη με αστραπιαία ταχύτητα οι Άγγλοι έφυγαν στην κόντρα, με τον Μπέλιγχαμ να κάνει εντυπωσιακή επέλασγ και να βγάζει πάσα ακριβείας...λέιζερ στον Φόντεν, με τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι με την σειρά του με υποδειγματικό τρόπο να βγάζει σε θέση βολής τον Κέιν και ο αρχηγός της ομάδας των «Λιονταριών» του Σάουθγκεϊτ να εκτελεί από κοντά τον Μεντί και να γράφει το 2-0.

Από την έναρξη του δευτέρου μέρους η Αγγλία επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και αναζητούσε τον τρίτο γκολ για να δώσει τέλος στις τελευταίες ελπίδες της ομάδας της Σενεγάλης και να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Έτσι, στο 57ο λεπτό ο Φόντεν έκανε μία εξαιρετική επέλαση από τα αριστερά και έβγαλε μία μπαλιά...ασίστ στον Σακά και εκείνος με μεγάλη ψυχραιμία και αψεγάδιαστο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Μεντί, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0), με τους οπαδούς να πανηγυρίζουν έξαλλα στις εξέδρες.

Ενδεχομένως οι νικητές να μπορούσαν να επιτύχουν στα τελευταία λεπτά ένα τέταρτο τέρμα όμως στο 80ο λεπτό ο Κέιν έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Σενεγάλης, αποτυγχάνοντας να βρει τη μπάλα με προβολή μέσα στην μικρή περιοχή.

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει με εντυπωσιακή εμφάνιση με 3-1 της εξαιρετικής Πολωνίας του Λεβαντόβσκι. Ένας αγώνας που ήδη χαρακτηρίζεται ως «άτυπος τελικός» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77' Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82' Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76' Μάουντ), Σακά (65' Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65' Γκρίλις)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (85' Μπαλό-Τουρέ), Σις (46' Γκουέιγ), Μεντί, Ντιατά (46' Ματάρ Σαρ), Εντιαγέ (46' Ντιένγκ), Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά (72' Ντιεντιού)

Δείτε επίσης