Σπορ

Μουντιάλ 2022: Πέρασε εύκολα η Βραζιλία

Νίκησε 4-1 τη Νότια Κορέα στο ρελαντί

Μουντιάλ 2022: Πέρασε εύκολα η Βραζιλία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Βραζιλία επικράτησε άνετα 4-1 της Νότιας Κορέας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το φινάλε να την βρίσκει να επικρατεί με 4-1 και να προκρίνεται στους 8 όπου θα βρει την Κροατία.

Oι Βραζιλιάνοι σκόραραν μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Ραφίνια έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Βινίσιους να την υποδέχεται και να γράφει το 1-0 με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ρισάρλισον πρόλαβε να τσιμπήσε τη μπάλα προ του Γιουνγκ που τον βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την βούλα και τον Νεϊμάρ να γράφει το 2-0.

Στο 29ο λεπτό οι Ρισάρλισον, Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα έκρυψαν τη μπάλα και αυτή εμφανίστηκε ξανά στα δίχτυα της Νότιας Κορέας με θαυμάσιο πλασέ του Ρισάρλισον (3-0) ενώ στο 36ο λεπτό, ο Βινίσιους έσκαψε υπέροχα τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι και ο Πακετά έγραψε το 4-0 μέσα σε αποθέωση, με πανέμορφο μονοκόμματο πλασέ.

Το γκολ της τιμής για την Ν.Κορέα ήρθε με αριστερό κεραυνό εκτός περιοχής του Σέουνγκ-Χο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της στις εξέδρες, με τους παίκτες της Βραζιλίας από την πλευρά τους να στήνουν πάρτι με τον κόσμο τους στο φινάλε με το σκορ στο 4-1 και να κλείνουν ραντεβού με την Κροατία στα προημιτελικά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον (81' Γουέβερτον), Μιλιτάο (63' Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72' Μπρέμερ), Καζεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (80' Ροντρίγκο), Βινίσιους (72' Μαρτινέλι), Ρισάρλισον

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ (46' Τσουλ Χονγκ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65' Σέουνγκ-Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ (46' Τζουν-Χο Σον), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74' Λι Κανγκ-Ιν), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80' Ουί-Τζο Χουάνγκ)

Δείτε επίσης