Σπορ

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο-Πορτογαλία και Αγγλία-Γαλλία σήμερα για τα προημιτελικά

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Σαββάτου - Δείτε τις ώρες διεξαγωγής

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο-Πορτογαλία και Αγγλία-Γαλλία σήμερα για τα προημιτελικά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα προημιτελικά του Μουντιάλ άρχισαν χθες, Παρασκευή, με εντυπωσιακό τρόπο και ολοκληρώνονται σήμερα με το σούπερ ντέρμπι της Αγγλίας με τη Γαλλία και την αναμέτρηση της Πορτογαλίας κόντρα στο Μαρόκο.
Η αρχή γίνεται στις 17:00 με την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την έκπληξη της οκτάδας, Μαρόκο, στο «Αλ Τουμαμά».
Σημειώνεται πως σε περίπτωση πρόκρισης, το Μαρόκο θα γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά, ενώ η Πορτογαλία έχει ήδη δυο συμμετοχές το 1966 (είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Βόρεια Κορέα με 5-2) και το 2006 (είχε αποκλείσει στα πέναλτι την Αγγλία).
Το Μαρόκο πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη φετινή διοργάνωση αποκλείοντας στα πέναλτι τους γείτονες Ισπανούς (3-0), μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Αναφορικά με τους Πορτογάλους, παρά την πρόκρισή τους στα προημιτελικά μετά από 16 χρόνια δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο με την απόφαση του Φερντάντο Σάντος να αφήσει εκτός τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μάλιστα δεν πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα με την Ελβετία μαζί με τους συμπαίκτες του και αρνήθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα των αναπληρωματικών. Πάντως ο Σάντος δικαιώθηκε με την επιλογή του να βάλει στη θέση του CR7 τον επιθετικό της Μπενφίκα Γκονζάλο Ράμος, ο οποίος με το χατ τρικ του ξεχώρισε στην επιβλητική νίκη με 6-1 επί των Ελβετών στους «16».

Στις 21:00 διεξάγεται το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας, με την Αγγλία να αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο "Αλ Μπαΐτ".
Οι Άγγλοι έκαναν το καθήκον τους στη φάση των «16» και απέκλεισε τη Σενεγάλη με 3-0, με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει το ένα από τα τρία γκολ φτάνοντας τα 52 με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του και χρειάζεται ένα ακόμα για να πιάσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Από την άλλη οι Γάλλοι ζουν στο Κατάρ μέρες 2018 όπου και κατέκτησαν το τρόπαιο στα γήπεδα της Ρωσίας. Πήραν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά μετά το 3-1 επί της Πολωνίας, με τον Ολιβιέ Ζιρού να βρίσκει δίχτυα για 3η φορά στη φετινή διοργάνωση και να φτάνει τα 52 γκολ με το εθνόσημο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, τον θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου, Τιερί Ανρί. Παράλληλα ο 36χρονος Γάλλος επιθετικός επιδιώκει να σημειώσει ακόμα ένα τέρμα στο Κατάρ για να πιάσει τον Ροζέ Μιλά, που είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής σε ηλικία 36+ ετών που έχει σημειώσει 4 γκολ στο Μουντιάλ του Κεμερούν το 1990.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
17:00 Μαρόκο ή Ισπανία - Πορτογαλία ή Ελβετία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Αγγλία - Γαλλία, (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Ο δρόμος προς τον τελικό
Ημιτελικά
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου
21:00 SF1: Αργεντινή - Κροατία (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
21:00 SF2: Αγγλία ή Γαλλία - Μαρόκο ή Πορτογαλία (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17:00 Ηττημένος SF1 - Ηττημένος SF2 (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17:00 Νικητής SF1 - Νικητής SF2 (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Δείτε επίσης