Σπορ

FIFA: Πάνω από 3,4 εκατομμύρια φίλαθλοι είδαν τα ματς του Μουντιάλ

το αθροιστικό σύνολο για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο σε πάνω από 3,4 εκατομμύρια φιλάθλους, παρουσιάζοντας 96,3% πληρότητα στα γήπεδα

FIFA: Πάνω από 3,4 εκατομμύρια φίλαθλοι είδαν τα ματς του Μουντιάλ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

To γεμάτο από τους 88.966 φιλάθλους στάδιο Lusail, σκηνή του συναρπαστικού τελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και την Γαλλία (4-2 στα πέναλτι /3-3 στην παράταση/2-2 στην κανονική διάρκεια) ώθησε το αθροιστικό σύνολο για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο σε πάνω από 3,4 εκατομμύρια φιλάθλους, παρουσιάζοντας 96,3% πληρότητα στα γήπεδα.

Οι χώρες που επισκέφθηκαν με περισσότερους φιλάθλους το Κατάρ, σύμφωνα με την FIFA, ήταν οι, Σαουδική Αραβία, Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό.

Το Al Bidda Park στη Ντόχα, στο φεστιβάλ των φιλάθλων, είδε περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια οπαδούς να απολαμβάνουν τηλεοπτικά τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων.

Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, που εκτός από τον αλησμόνητο τελικό, για πρώτη φορά, χώρες από πέντε διαφορετικές ηπείρους προκρίθηκαν στη φάση των νοκ άουτ, με το Μαρόκο να γίνεται το πρώτο αφρικανικό ή αραβικό έθνος που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Υπήρξαν 20.000 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων 3.000 διεθνών εθελοντών από 150 διαφορετικά έθνη για να βοηθήσουν στην υποστήριξη και την υλοποίηση όλων των πτυχών του τουρνουά.

Δείτε επίσης