Σπορ

United Cup-Περθ: Η Σάκκαρη νίκησε 2-0 την Τόμοβα

Η Εθνική, μετά τις νίκες των Δέσποινας Παπαμιχαήλ, Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη έκανε το 3-0. Είναι πλέον πρώτη νικήτρια του Group A στο Περθ

United Cup-Περθ: Η Σάκκαρη νίκησε 2-0 την Τόμοβα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την επικράτηση της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 σετ (6-3, 6-2) σε 1 ώρα και 27 λεπτά επί της Βικτόρια Τόμοβα σε straight sets σφραγίστηκε η νίκη της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας στο United Cup.

Με τις νίκες από Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη η Εθνική έκανε το 3-0 και είναι πλέον η πρώτη νικήτρια του Group A στο Περθ.

Ακολουθεί η αναμέτρηση του Μιχάλη Περβολαράκη με τον Ντίμιταρ Κουζμάνοφ και το μεικτό διπλό, ωστόσο το... βλέμμα της Εθνικής είναι ήδη στην αναμέτρηση με το Βέλγιο το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου, καθώς με νίκη η Ελλάδα θα περάσει στον τελικό του Περθ, όπου θα παίξει με μια εκ των Γαλλία, Κροατία, Αργεντινή.

Με υπομονή το 1-0

Η Μαρία Σάκκαρη παίζοντας επιθετικά πήρε το πρώτο game του ματς, με την Τόμοβα να ισοφαρίζει αφού η Σάκκαρη έχασε δύο ευκαιρίες για break από άστοχα μπάκχαντ. Αντίθετα, η Βουλγάρα ήταν αυτή που έκανε το break το οποίο ήρθε από τρία αβίαστα λάθη της Μαρίας, το ένα στο σερβίς κι άλλο ένα σε εύκολο φόρχαντ στο οποίο έδωσε μεγάλο βάθος, καθώς και με ένα σλάις στη διαγώνιο.

Η απάντησή της ήταν άμεση, καθώς έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, τρέχοντάς την σε όλο το court. Στη συνέχεια έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της με δύο διπλά λάθη, όμως ακολούθησαν δύο χαμένες επιστροφές της Τόμοβα για να φτάσει στο 3-2 η Μαρία.

Η Βουλγάρα ισοφάρισε και έφτασε σε break point στη συνέχεια, με την Μαρία να δυσκολεύεται με τις ψηλές μπάλες της, αλλά τελικά το σερβίς της να δίνει στο τέλος τη λύση και το προβάδισμα με 4-3.

Εκεί η Τόμοβα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε πρόβλημα με την γάμπα, την οποία και έδεσε. Δεν μπορούσε όμως να κινηθεί στο court και δέχτηκε εύκολα το break με την Σάκκαρη στη συνέχεια να τελειώνει το σετ.

Λύγισε εύκολα την τραυματία Τόμοβα η Σάκκαρη
Η Τόμοβα αποφάσισε να συνεχίσει το ματς και με το καλημέρα δέχτηκε break χωρίς να πάρει πόντο. Ένα χαμένο μπάκχαντ της Τόμοβα έφερε το 2-0 για την Ελληνίδα τενίστρια που στη συνέχεια αν και είχε ευκαιρίες για το 3-0, έκανε ορισμένα λάθη που βοήθησαν την Βουλγάρα να μειώσει σε 2-1.

Η Μαρία με έναν πανέμορφο πόντο έκανε το 3-1 στο σετ, αλλά η Τόμοβα παίζοντας στα όρια των δυνάμεών της, κατάφερε να μειώσει σε 3-2 έχοντας και λίγη τύχη σε κάποια χτυπήματα.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη με love game έφτασε στο 4-2 και από τα λάθη της αντιπάλου της, συν μία επιστροφή winner δική της, έκανε το break και πήγε να σερβίρει για το ματς, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη.

Δείτε επίσης