Σπορ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με την φανέλα της Αλ Νασρ - Τι δήλωσε για την μυθική συμφωνία

Επίσημα παίκτης της ομάδας του Ριάντ ως το καλοκαίρι του 2025 είναι ο Πορτογάλος διεθνής με συμβόλαιο-ρεκόρ ύψους 500 εκατ. δολαρίων

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με την φανέλα της Αλ Νασρ - Τι δήλωσε για την μυθική συμφωνία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παίκτης της Αλ Νασρ ως τον Ιούνιο του 2025 είναι επίσημα από χθες το βράδυ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την υπογραφή του συμβολαίου με ετήσιες αποδοχές ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με την διοίκηση της ομάδας από την Σαουδική Αραβία.

Ο διεθνής Πορτογάλος μεσοεπιθετικός γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, χάρη στην συμφωνία-μαμούθ με τον Πρόεδρο της Αλ Νασρ, Μουσαλί αλ Μουαμάρ, που περιλαμβάνει αγωνιστικά, αθλητικά και εμπορικά δικαιώματα για διάστημα 2,5 ετών.

Την υπογραφή της συμφωνίας ως «τη μεταγραφή της χρονιάς» αρχικά μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya και στην συνέχεια ως «την συμφωνία του αιώνα» όλα τα κανάλια της Σαουδικής Αραβίας, μαζί με λεπτομέρειες για τους όρους του μυθικού συμβολαίου.

Η επιβεβαίωση της είδησης έγινε από τους λογαριασμούς της Αλ Νασρ στα social media, πρώτα στο Twitter και κατόπιν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

«Γράφτηκε ιστορία. Είναι μια μεταγραφή που όχι μόνο θα εμπνεύσει τον σύλλογό μας να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά θα εμπνεύσει το πρωτάθλημα, το έθνος μας και τις μελλοντικές γενιές, αγόρια και κορίτσια να γίνουν ακόμα καλύτεροι», αναφέρει το σχετικό tweet.


Στις πρώτες φωτογραφίες ο Κριστιάνο Ρονάλντο κρατάει την φανέλο της Αλ Νασρ με το νούμερο 7, έχοντας δίπλα του μόνο τον Πρόεδρο του συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας, Μουσαλί αλ Μουαμάρ που έκανε τις σχετικές διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη και τον εκπρόσωπο του «CR7» τις τελευταίες εβδομάδες και είχε υποβάλλει την αρχική πρόταση πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ.

Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, όπως το Al Jazeera, το συμβόλαιο του 37χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ έχει διάρκεια 2,5 χρόνια και θα του αποφέρει συνολικά το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία περιλαμβάνονται τα εμπορικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα της επωνυμίας «CR7», την εκμετάλλευση του προφίλ του παγκοσμίως, ενώ οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του ως παίκτης της ομάδας είναι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ ετησίως, συν μπόνους και πριμ στόχων.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις θα αμείβεται με 3,88 εκατ. ευρώ την εβδομάδα ή 23.150 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του σε αγώνα μέχρι το καλοκαίρι του 2025!

Οι πρώτες δηλώσεις Ρονάλντο

Μετά την ολοκλήρωση της μυθικής συμφωνίας και την υπογραφή του συμβολαίου-ρεκόρ που επισημοποίησε την μεταγραφή του στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις: «Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση σε αυτό το νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει».

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με την φανέλα της Αλ Νασρ

Όπως αναφέρουν τα περισσότερα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στην Πορτογαλία, την Αγγλία και την Σαουδική Αραβία όλη η διαδικασία έγινε στην Μαδρίτη. Στην ισπανική πρωτεύουσα πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και στην συνέχεια ολοκληρώθηκαν οι τελικές διαπραγματεύσεις και υπέγραψε το μυθικό συμβόλαιο των 500 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την διοίκηση της Αλ Νασρ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μεταβεί στο Ριάντ -μαζί με τον ατζέντη του και ορισμένους από τους στενούς του συνεργάτες- με ιδιωτικό αεροσκάφος αύριο το βράδυ ή το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να γίνει η επίσημη παρουσίασή του, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα ομάδα του.

Δείτε επίσης