Σπορ

Λαπόρτα: «Η ευρωπαϊκή Super League μπορεί να ξεκινήσει το 2025»

Εκκρεμεί η δικαστική απόφαση που θα εγκρίνει το πρότζεκτ

Λαπόρτα: «Η ευρωπαϊκή Super League μπορεί να ξεκινήσει το 2025»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ευρωπαϊκή Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκδοθεί η αναμενόμενη δικαστική απόφαση, υπέρ του πρότζεκτ.

«Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», εξήγησε ο Λαπόρτα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER. «Εάν το ψήφισμα είναι ευνοϊκό, νομίζω ότι η ευρωπαϊκή Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025», τόνισε σήμερα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόκειται να εκδώσει την απόφασή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. UEFA και FIFA κατηγορούνται από τους καταγγέλλοντες ότι λειτούργησαν καταχρηστικά απειλώντας να αποβάλουν συλλόγους και παίκτες που ήθελαν να ενταχθούν στο σχέδιο της ESL.

Ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Αθανάσιος Ράντος, έχει ήδη εκδώσει μια πρώτη ευνοϊκή γνώμη στην UEFA στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα ακολουθούνται συχνά από τους δικαστές.

Το έργο της ESL, όπως είναι γνωστό ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, αλλά κατέρρευσε σε μόλις 48 ώρες μπροστά στην οργή πολλών φιλάθλων, αλλά κυρίως μετά τις αντιδράσεις της Ε.Ε., της UEFA και συλλόγων. Ωστόσο, η ESL είχε ξαναεμφανιστεί στα μέσα Οκτωβρίου την εποχή που παρουσιάστηκε η εταιρεία A22, η οποία ήταν η εταιρεία προώθησης του πρότζεκτ.

Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή τη διοργάνωση παρά τις αντιδράσεις, ενώ οι έξι μεγάλοι σύλλογοι της Premier League -Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ- που ήταν μεταξύ των αρχικών 12 συλλόγων, αποχώρησαν και δεσμεύτηκαν να μην συμμετέχουν πλέον στο έργο.

«Η ευρωπαϊκή Super League θα είναι μια ανοιχτή διοργάνωση. Δεν θα είχα συμμετάσχει σε αυτό το έργο αν δεν ήταν ανοιχτή η διοργάνωση», διευκρίνισε ο Λαπόρτα, συμπληρώνοντας ότι θα ήθελε οι σύλλογοι να έχουν την ικανότητα να αυτοκυβερνούνται, και ότι η UEFA θα μπορούσε επίσης να έχει μια θέση στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει υποστηρίξει το αρχικό σχέδιο της ESL από την αρχή, δήλωσε τον Οκτώβριο του 2022 ότι το ποδόσφαιρο ήταν «άρρωστο» και μια ευρωπαϊκή Super League θα μπορούσε να το αναβιώσει.

Δείτε επίσης