Σπορ

United Cup: Στον τελικό η Ιταλία, νίκησε με 4-1 την Ελλάδα

Τα δύο από τα τρία παιχνίδια έχασε σήμερα η Ελλάδα

United Cup: Στον τελικό η Ιταλία, νίκησε με 4-1 την Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ήττα με 6-2,6-3 από την Λουτσία Μπροντζέτι γνώρισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μετά 78 λεπτά αγώνα και η Ελλάδα αποκλείστηκε από την Ιταλία στα ημιτελικά του United Cup.
Χθες η Ιταλία προηγήθηκε της Ελλάδας με 2-0, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε έναν βαθμό νικώντας τον Ματέο Μπερετίνι με 4-6, 7-6(2), 6-4 στον τρίτο αγώνα της αναμέτρησης.
Η Ιταλία που έχασε τον τελικό της Πόλης στο Μπρίσμπεϊν από την Πολωνία, αλλά κέρδισε μια θέση στο Σίδνεϊ ως η καλύτερη δεύτερη, θα προσπαθήσει αύριο (8/1) να σηκώσει το τρόπαιο της διοργάνωσης United Cup, αντιμετωπίζοντας τις ΗΠΑ.
Με τη Νο 2 αθλήτρια του απλού γυναικών της Ελλάδας Δέσποινα Παπαμιχαήλ να μην μπορεί να παίξει, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα μπορούσε να ήταν πλεονέκτημα, αφού η Νο 199 25χρονη είχε κερδίσει την Μπροντζέτι και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους, μεταξύ των οποίων στον τελικό της διοργάνωσης του Βανκούβερτον περασμένο Αύγουστο για να σφραγίσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.
Σε κορυφαία φόρμα όμως η Μπροντζέτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Γραμματικοπούλου που έδειξε να έχει αιφνιδιαστεί από την αντίπαλό της. Η Ιταλίδα, No54 στον κόσμο, ξεκίνησε με δύο σερί breaks και δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ πήρε προβάδισμα με break (2-1) , ενώ η Γραμματικοπούλου δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σερβίς της αντιπάλου της.
Έτσι η Μπροντζέτι οδήγησε την Ιταλία στην τρίτη και καθοριστική νίκη επί της Ελλάδας (3-1), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης, απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ, αργότερα, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν με 6-3, 4-6, 10-5 σε 87 λεπτά από τους Ροζατέλο/Βαβασόρι και έτσι η Ιταλία έφτασε στο 4-1.
Νωρίτερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να κάνει ανατροπή, δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει μετά 2 ώρες και 35 λεπτά , με 4-6,7-6,6-3 τον Ματέο Μπερετίνι στην Ken Rosewall Arena, μειώνοντας προσωρινά σε 1-2 με την Ιταλία, πριν η Μπροντζέτι διαμορφώσει το 1-3.

Δείτε επίσης