Σπορ

Australian Open: Στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς-«Ο κόσμος με βοήθησε στο 3ο σετ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 5η διαδοχική χρονιά στον 2ο γύρο του Australian Open, αποκλείοντας τον Γάλλο Κουεντάν Αλίς

Australian Open: Στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς-«Ο κόσμος με βοήθησε στο 3ο σετ»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 5η διαδοχική χρονιά στον 2ο γύρο του Australian Open, αποκλείοντας τον Γάλλο Κουεντάν Αλίς, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στη Μελβούρνη, με 6-3, 6-4 7-6(6) μετά από μία ώρα και 50 λεπτά.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για τα ιδιαίτερα συναισθήματα που έχει κάθε φορά που επιστρέφει στην Αυστραλία, όπου ζουν και τα ξαδέλφια του, αλλά και για την υποστήριξη της οποίας τυγχάνει από τους Ελληνο-Αυστραλούς φιλάθλους. Ειδικά στο 3ο σετ, όταν και ο Κουεντάν Αλίς έβαλε... δύσκολα στον "Tsitsifast", η υποστήριξη του κόσμου αποδείχτηκε καθοριστική για το 3-0, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο «Στεφ».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κέρδισα. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Αυστραλία.

Είμαι αφοσιωμένος και μου αρέσει κάθε φορά που επιστρέφω εδώ και βλέπω τα ξαδέρφια μου, νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Χαίρομαι που έχω την υποστήριξη του κόσμου. Ελπίζω να είμαι στη Μελβούρνη και του χρόνου και η Ελλάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου».

Αναφορικά στο 3ο σετ, όταν έγινε «μάχη» με τον Αλίς, ο Τσιτσιπάς εξήγησε: «Έπαιξε πολύ καλό τένις, στο τρίτο σετ έχασα το ρυθμό μου, έπρεπε να βρω τρόπο να βγω από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν ήθελα να το βάλω κάτω. Παρότι αντιμετώπισα δύσκολες συνθήκες είχα την υποστήριξη του κόσμου και επέστρεψα».

Δείτε επίσης