Σπορ

Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίνης: Η Ελλάδα πανηγυρίζει μετάλλιο στο σκι!

Με μια ιστορική νίκη, ο 28χρονος σκιέρ κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι στο Σαμονί της Γαλλίας

Αλέξανδρος Ιωάν. Γκίνης: Ποια Μπάρμπαρα; Η Ελλάδα πανηγυρίζει μετάλλιο στο σκι!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις, η χώρα μας πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι!

Πρωταγωνιστής αυτής της επιτυχίας ο Ελληνοαμερικανός Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίνης ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι στο Σαμονί της Γαλλίας.

Παρά το γεγονός οτι ο Γκίνης δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα καθώς στην 1η κούρσα (run) είχε τον 23ο χρόνο, πράγμα που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, ωστόσο στο 2ο run ήταν συγκλονιστικός, πραγματοποιώντας μια ονειρική κατάβαση με την καλύτερη επίδοση που του χάρισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Η αντίδραση του τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί στο βάθρο των νικητών είναι πραγματικά συγκλονιστική, ενώ από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αποθεώσουν ήταν τα μέλη της αμερικανικής αποστολής με την οποία αγωνίζονταν μέχρι το 2020.

Το 2021 ο Γκίνης είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής ο οποίος είχε κατακτήσει πόντους σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν πήρε την 11η θέση στο Φλοχάου της Αυστρίας, κι αυτό είχε συμβεί ένα χρόνο μετά τη... μεταγραφή από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ σ' αυτήν της Ελλάδας.



Ο Αλέξανδρος Ιωάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, ενώ το σκι ήταν ο προορισμός του καθώς ο πατέρας του διατηρούσε σχολή εκμάθησης σκι στον Παρνασσό.

Σε ηλικία 12 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αυστρία όπου ο πατέρας του εργαζόταν τους χειμερινούς μήνες για να έρθει η μεγάλη αλλαγή σε ηλικία 15 ετών όταν εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, όπου ο Αλέξανδρος Ιωάννης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και γρήγορα εντάχθηκε στην εθνική ομάδων των ΗΠΑ.

Μετά το 2018 η ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων) τον προσέγγισε και από το 2020 αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα.

Πάντως η επιτυχία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι πριν από λίγους μήνες υποβλήθηκε στην 6η σοβαρή επέμβαση στο γόνατο του, ωστόσο όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά σήμερα χάρισε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του σπορ...

Δείτε επίσης