Σπορ

Σπανός: «Αστείες οι εκδοχές της ΑΕΚ, για να πάρει το ματς στα χαρτιά»

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, κατέθεσε ένσταση μέσω του αρχηγού της πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς οι διαστάσεις των εστιών ήταν μικρότερες κατά 4 -7 εκ

Σπανός: «Αστείες οι εκδοχές της ΑΕΚ, για να πάρει το ματς στα χαρτιά»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λίγη ώρα μετά την οριστική αναβολή του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην ΑΕΚ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Περιστερίου, Γιώργος Σπανός, εμφανώς εκνευρισμένος με τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης τόνισε πως είναι αστείο για κάποιες μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, να μην θέλουν ν΄ αγωνίζονται για τέτοιους λόγους και να διεκδικούν τα ματς στα χαρτιά.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επισήμανε ότι «η ΑΕΚ έψαξε για αστείες εκδοχές», συμπλήρωσε πως «για την τύχη του ματς θα επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής», ενώ υποστήριξε ότι «η ΠΑΕ εναντιώθηκε στην ένσταση της ΑΕΚ, με τη νομική υπηρεσία να αξιολογεί τα δεδομένα και θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή.»

Σπανός: «Αστείες οι εκδοχές της ΑΕΚ, για να πάρει το ματς στα χαρτιά»

Για τη ματαίωση του αγώνα είπε: «Είναι λυπηρό. Έχουμε φτάσει στο 2023 και να κρίνονται τα παιχνίδια εκτός αγωνιστικού χώρου με αστεία επιχειρήματα. Η ομάδα της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση γιατί το ένα δοκάρι είχε διαφορά κάποιων πόντων από τις κανονικές διαστάσεις. Φέτος έγιναν 15 παιχνίδια, καμία αντίπαλη ομάδα δεν έθεσε τέτοια ένσταση.

Ο διαιτητής ειδοποίησε στην αρχή ότι υπήρχε διαφορά. Εμείς κάναμε τεχνική εργασία για να κατεβάσουμε τη διαφορά στο ελάχιστο. Οι άνθρωποί μας μου είπαν, γιατί εγώ δεν μπορούσα να βρεθώ στον αγωνιστικό χώρο, ότι το ύψος ήταν στις κανονικές διαστάσεις σε 3-4 τέσσερα σημεία και σε ένα άλλο υπήρχε διαφορά δύο πόντων.

Το σημερινό που έγινε στον Ατρόμητο, μια ομάδα με ιστορία που έχει παίξει Ευρώπη και έχει φιλοξενήσει εφέτος 15 αγώνες, είναι αστείος ο λόγος. Μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ να μην έρχεται να παίξει το παιχνίδι και να ψάχνει αστείες εκδοχές για να πάρει το ματς στα χαρτιά.»

Για το τι θα γίνει στη συνέχεια: «Η νομική υπηρεσία επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία. Εμείς αντικρούσαμε την ένσταση με τα στοιχεία και τα επιχειρήματά μας. Ζητάμε τη θέση της Super League, της ΕΠΟ και το υφυπουργείο Αθλητισμού για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν θέλουν το ποδόσφαιρο να παίζεται σωστά στους αγωνιστικούς χώρους και να μην παίζεται εκτός αυτών και να ψάχνουν μεγάλες ομάδες να κερδίζουν με πρακτικές παρελθόντων ετών.»

Για το αν θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής: «Ναι, αυτός θα το αποφασίσει.»

Για το αν ενημερώθηκε από το διαιτητή για όσα έγιναν: «Λυπάμαι, οι Έλληνες διαιτητές είναι φοβικοί. Ο Μανούχος έψαξε διάφορους τρόπους να βρει αν υπήρχε μια μικρή ανωμαλία.

Λες και σε όλα τα γήπεδα που έχει παίξει ήταν άψογα. Μας εισηγήθηκε να διορθώσουμε τα πράγματα. Το γήπεδο διορθώθηκε, το ματς έπρεπε να διεξαχθεί κανονικά.»

Σπανός: «Αστείες οι εκδοχές της ΑΕΚ, για να πάρει το ματς στα χαρτιά»

Το πρόβλημα που έφερε την αναβολή

Το πρόβλημα αρχικά εντοπίστηκε στην εστία που βρίσκεται προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων. Το ύψος της ήταν χαμηλότερο και, όπως πιστοποιήθηκε από τον διαιτητή, η απόκλιση ήταν της τάξης των 5-7 εκατοστών σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός (σ.σ. 2,44μ.). Εν συνεχεία κι αφού έγιναν οι σχετικές μετρήσεις και στην άλλη εστία, εντοπίστηκε και στη δεύτερη πρόβλημα.

Οι άνθρωποι του Ατρόμητου προσπάθησαν να διορθώσουν τις εστίες σκάβοντας την επανορθωτική γραμμή του τέρματος και βάφοντάς τη στη συνέχεια και έπειτα από περίπου μισή ώρα - λίγο πριν τις 18:00, δηλαδή - ο Μανούχος και οι βοηθοί του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους αρχηγούς των δύο ομάδων, τον Ανδρέα Γιαννιώτη και τον Σέρχιο Αραούχο, του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, αντίστοιχα.

Έγιναν οι σχετικές μετρήσεις, με τη διαιτητική ομάδα να πηγαίνει εκ νέου στα αποδυτήρια. Από την πλευρά του Ατρόμητου, υποστηρίζεται πως το πρόβλημα είχε διορθωθεί σε 6 από τα 7 σημεία που γίνεται η μέτρηση, ωστόσο υπήρχε απόκλιση στο άλλο. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, ανέφερε πως κατέθεσε ένσταση μέσω του αρχηγού της πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς οι διαστάσεις των εστιών ήταν μικρότερες κατά 4 με 7 εκατοστά. Έπειτα και από τη διόρθωση που έγινε, το πρόβλημα παρέμενε σε κάποια σημεία, όπως μέτρησαν και οι διαιτητές.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από την ΑΕΚ, ένσταση κατέθεσε και η πλευρά του Ατρόμητου.

Δείτε επίσης