Σπορ

Super League: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για τη διαιτησία στην ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως την Τρίτη θα βρεθεί στην UEFA όπου θα μιλήσει και για το θέμα των Elite διαιτητών

Super League
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕΠΟ Στιβ Μπένετ με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των 6 ομάδων που μετέχουν στα play offs της Stoiximan Super League 1.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ...διαφωνούν και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια των Play offs (αρχίζουν ξανά αυτήν την Κυριακή) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Στην συνάντηση τα γραφεία της ομοσπονδίας παραβρέθηκαν οι πρόεδροι Βαγγέλης Μαρινάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μελισσανίδης (ΑΕΚ), Γιάννης Αλαφούζος (Παναθηναϊκός), Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ) μέσω τηλεδιάσκεψης, Αχιλλέας Μπέος (Βόλος) αλλά και ο δικηγόρος του Άρη.

Ο κ. Μαρινάκης έδειξε δημοσιοποίησε κείμενο με τις 10 θέσεις του και αρχικά, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την έξοδο του, υπήρχε καλό κλίμα, αλλά στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι και επικράστησε ένταση, για να ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρξει οριστική συμφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων.

Και απομένει αν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχωρήσει σε κάποια επίσημη ενημέρωση για τα όσα έγιναν στη σημερινή σύσκεψη.

Μαρινάκης: «Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο τελευταίος από τους παρισταμένους προέδρους που αποχώρησε και κατά την εξόδο του απέφυγε να κάνει κάποια τοποθέτηση, ωστόσο έριξε και πάλι τα βέλη του προς την Ομοσπονδία.Ο πρόεδροε της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναχωρεί μία ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της σύσκεψης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πρώτος από τη σύσκεψη αποχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Κατά την έξοδο του απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν θετικός στον ορισμό Ελλήνων διαιτητών, ξεκαθαρίζοντας όμως πως θα πρέπει να κρίνονται αυστηρά και να τιμωρούνται σε περίπτωση σοβαρών λαθών.

«Θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ξένους διαιτητές αλλά δεν θα είχαμε πρόβλημα να σφυρίξουν κι Έλληνες, καθώς φέτος λιγότερα λάθη έχουν κάνει από τους ξένους τύπου Νταμπάνοβιτς. Επικοινώνησα με την UEFA και μου είπαν πως είναι αδύνατο να έρχονται elite διαιτητές. Εμείς θέλουμε πολύ καλούς διαιτητές από το εξωτερικό αλλά ξαναλέω πως δεν είμαστε αρνητικοί με τον ορισμό Ελλήνων, με την προϋπόθεση, όμως, να κρίνονται αυστηρά και στο πρώτο σοβαρό λάθος να τιμωρούνται, να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους. Και για εκείνους και για αυτούς που τους ορίζουν.» είπε μεταξύ άλλων στη τοποθέτησή του.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ αποχώρησε μετά από τρεις ώρες, χωρίς να κάνει δηλώσεις και την εκπροσώπηση των κιτρινόμαυρων ανέλαβε ο Γιώργος Κοσμάς.

«Προσπαθούν να το καταστρέψουν επειδή δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους. Ο κ. Μελισσανίδης κι η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Εγινε σαφές ότι οποιοσδήποτε ορισμός γίνεται μόνο μέσω της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Μακριά από ορισμούς από ανθρώπους που έχει αποβάλει το ποδόσφαιρο, όπως ο κύριος Κλάτενμπεργκ. Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα όλων των εποχών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το διεκδικούν τέσσερις ομάδες. Όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από την τοξικότητα και τους οπαδούς. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται, επαναλαμβάνω, τους θεσμούς, τους προστατεύει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα», δήλωσε.

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Στιβ Μπένετ στην συνάντηση που είχε με τους 6 ιδιοκτήτες των ομάδων των play-offs και για την οποία μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Συγκεκριμένα ο Άγγλος αρχιδιαιτητής φέρεται να τους έδειξε μήνυμα που του έστειλε ξένος διαιτητής με το οποίο είχε αυτοπροταθεί να διαιτητεύσει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ εξέφρασε τα παράπονα για την διαιτησία με αποκορύφωμα το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. Είχαμε μια συγκλονιστική καταγγελία-αποκάλυψη από τον κύριο Μπένετ. Μας έδειξε ένα μήνυμα στην οθόνη του του ένα μήνυμα διαιτητή, ξένου, ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη. Καταλαβαίνετε πως αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Στην συνέχεια ο κύριος Μπένετ είπε στον διαιτητή πως έχει βρει διαιτητές για το ντέρμπι και ο συγκεκριμένος του είπε να αλλάξει ο ορισμός και να πάει αυτός. Και μετά ρώτησε ποιας εθνικότητας είναι οι διαιτητές για το ντέρμπι. Πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διαιτητεύσει ένα παιχνίδι. Καταλαβαίνετε πως αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί, όχι στην Ελλάδα. Είναι σφοδρή επιθυμία της οικογένειας του ΠΑΟΚ, αυτή η υπόθεση να φτάσει ως το τέλος και να αποκαλυφθεί και ο διαιτητής αυτός να τιμωρηθεί παραδειγματικά και από την Ευρώπη. Σεβόμαστε τον κύριο Μπένετ που δεν ήθελε να αναφέρει το όνομα του διαιτητή λόγω προσωπικών δεδομένων».

Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε δεύτερος από τη συνάντηση (μισή ώρα μετά τον Γιάννη Αλαφούζο) και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία, ενώ ευχήθηκε να μη χυθούν αίματα.

Κατά την αποχώρησή του δήλωσε: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τόσοι δημοσιογράφοι, τόσος κόσμος, αφήνετε την ώρα σας, να γράψετε τι; Να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται, όχι στο Τζιμπουτί, σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία. Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ. Τους ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Να μην έχουμε αίματα." , είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως την Τρίτη θα βρεθεί στην UEFA όπου θα μιλήσει και για το θέμα των Elite διαιτητών.

Αναλυτικά ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε τα εξής: «Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α' κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος».

Δείτε επίσης