Σπορ

Ραντεβού θανάτου-Λαυρίου:16 χρόνια από τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου

Ένας αγώνας βόλεϊ γυναικών-Μια σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε χούλιγκανς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού-Ένας νέος άνθρωπος, νεκρός στη μέση του δρόμου

Ραντεβού θανάτου-Λαυρίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις 29 Μαρτίου του 2007 γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, όταν ένα παιδί 25 ετών, ο Μιχάλης Φιλόπουλος, δολοφονήθηκε στη Λεωφόρο Λαυρίου σε ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

 Ραντεβού θανάτου

Οπαδοί του Ολυμπιακού πριν από 16 χρόνια μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 25χρονο τότε Μιχάλη Φιλόπουλο, σε προγραμματισμένο ραντεβού μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.


Το ραντεβού θανάτου ήταν προγραμματισμένο αρκετές μέρες πριν και με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο αιώνιων αντιπάλων στο βόλεϊ των Γυναικών. Όλοι το ήξεραν, όλοι το άκουγαν, αλλά η Πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει. Πολλοί φώναζαν πριν από το συμβάν αλλά το κράτος έκλεισε τα αυτιά του και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Οπαδοί του τριφυλλιού ξεκίνησαν από το Χαλάνδρι ενώ εκείνοι του Ολυμπιακού από τον Πειραιά με προορισμό την Παιανία.

Εκείνη την μέρα έμελλε να γραφτεί μια μαύρη σελίδα. Στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, οπαδοί του Ολυμπιακού μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν τον Μιχάλη Φιλόπουλο και μάλιστα το σκηνικό καταγράφηκε και από κάμερα κινητού τηλεφώνου.

 Ραντεβού θανάτου

Όταν μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ ήταν πλέον αργά. «Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από θλων αμβλύ όργανο προκληθείσα και τραύματα στο κεφάλι και τους μηρούς από νύσσον άμα και τέμνον όργανο» ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η Πολιτεία τότε που δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτό το τραγικό συμβάν, αποφάσισε την διακοπή οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας για 15 ημέρες ενώ έγιναν έφοδοι σε συνδέσμους. Φυσικά, όπως όλοι βλέπουμε τόσα χρόνια μετά τα φαινόμενα βίας δεν έχουν εξαλειφθεί.

 Ραντεβού θανάτου

Η δίκη πέρασε από διάφορα κύματα, ωστόσο σήμερα όλοι οι κατηγορούμενοι βρίσκονται εκτός φυλακής είτε διότι εξέτισαν μέρος της ποινής τους είτε λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

 Ραντεβού θανάτου

Καταδικάστηκε ένας για φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και τρεις για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με 16, 12, 10 και 10 χρόνια αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μέρα μετά, σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος, έκανε λόγο για συνεννοημένο ραντεβού θανάτου, το οποίο όλοι γνώριζαν και περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε...

Sdna.gr

Δείτε επίσης