Σπορ

Εμ. Καραλής:Προπονητής μου έλεγε να πάω στη χώρα μου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ

Συγκλονιστική εξομολόγηση του σπουδαίου πρωταθλητή, για το ρατσισμό που έχει βιώσει από προπονητή του

Καραλής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Εμμανουήλ Καραλής, πρωταθλητής του επί κοντών, ξεχωρίζει στα γήπεδα, αλλά και με την προσωπικότητα του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό όποτε τοποθετείται δημόσια.

Ο 23χρονος αθλητής του άλματος επί κοντώ μίλησε στο περιοδικό «ΟΚ!» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο ρατσισμό που έχει βιώσει.


Η εξομολόγηση για τον ρατσισμό που έχει βιώσει


«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό» εξομολογείται ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο» αποκαλύπτει στη συνέχεια.

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής» κατέληξε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Δείτε επίσης