Σπορ

Παρέμβαση Μητσοτάκη για διαιτησία: Ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA elite διαιτητές

Επιβαιβέωσε την επικοινωνία ο Οικονόμου: Θέλουμε όλοι να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες και με υψηλό επίπεδο διαιτησίας

Παρέμβαση Μητσοτάκη για διαιτησία: Ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA elite διαιτητές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το θέμα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αποτελεί μόνιμη πληγή και αιτία ανταλλαγής ανακοινώσεων, αποφάσισε να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA elite διαιτητές

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", φέρεται να είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και να του ζήτησε ξένους διαιτητές κατηγορίας Elite για τους εναπομείναντες αγώνες των playoffs της Super League.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει:

"ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να παρέμβει δραστικά έπειτα από όσα συμβαίνουν. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του έθεσε ευθέως το θέμα των όσων συμβαίνουν με τη διαιτησία στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Κατά την πηγή μου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσέφεριν να αποστέλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθύνουν τους κρίσιμους, για την τύχη του πρωταθλήματος, αγώνες των play off της Super League, διαιτητές από την ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, από το λεγόμενο "πάνω ράφι", ώστε, όπως τόνισε στον συνομιλητή του, να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της UEFA, πάντα κατά την ίδια πηγή, η εγκυρότητα της οποίας δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά μετά τις τελευταίες διαιτησίες ξένων διαιτητών, και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα, το οποίο αποτελεί και ομόθυμο αίτημα του υγιούς τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου… Εν αναμονή λοιπόν. Κυριακή κοντή γιορτή…".

Την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ. Στην χώρα μας όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και η διαιτησία να συμβάλλουν ώστε να κυλήσουν οι επόμενες αγωνιστικές με διαφάνεια και να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες και με υψηλό επίπεδο διαιτησίας. Τόνισε ακόμα ότι κανείς δεν του το ζήτησε καθώς συνομιλεί τακτικά με επικεφαλής ομοσπονδιών.

Δείτε επίσης