Σπορ

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025

Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ

Ολυμπιακός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό υπέγραψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, με τους ερυθρόλευκους να επισημοποιούν σήμερα το απόγευμα τη συμφωνία με τον 32χρονο φόργουορντ.

Ο Αμερικανός θα παραμείνει στο ΣΕΦ μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με τη διοίκηση των Πειραιωτών να ανανεώνει το συμβόλαιό του το φετινό καλοκαίρι..

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στις 10 Φεβρουαρίου 2020, όντας μία από τις πρώτες μεταγραφές που έγιναν υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα -ο έμπειρος προπονητής είχε επιστρέψει ένα μήνα νωρίτερα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε σε πρώτο χρόνο τη συμφωνία για το νέο διετές συμβόλαιο με ένα VIDEO στο Twitter, στο οποίο ο Σακίλ ΜακΚίσικ φαίνεται να δέχεται τηλεφώνημα από τους προέδρους της ομάδας, που τον ενημερώνουν για τα... ευχάριστα. Για να ακολουθήσει η γραπτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Τη φετινή σεζόν, ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει 8.7 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά 17'48'' συμμετοχής στην EuroLeague.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Σακίλ ΜακΚίσικ μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος ήρθε στην ομάδα μας τον Φεβρουάριου του 2020, συναντήθηκε σήμερα (11/04) με τους Προέδρους, κυρίους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο».

Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου

Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου δήλωσε ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο OlympiacosBC.gr

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα», σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αμέσως μετά την επέκταση του συμβολαίου του. «Πρώτα από όλους θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνουν. Ευχαριστώ τον προπονητή, τους συνεργάτες του και τους φιλάθλους της ομάδας μας! Ευχαριστώ όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού! Είναι υπέροχο περιβάλλον για εμένα και την οικογένειά μου! Ευχαριστώ επίσης τους συμπαίκτες μου! Λατρεύω να παίζω μαζί τους! Ανυπομονώ για τα χρόνια που θα έρθουν!», πρόσθεσε

Ερωτηθείς για τους στόχους του, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους και προσδοκίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίζουμε σε κάθε ματς σκληρά. Φυσικά θέλουμε να κατακτούμε τίτλους. Θέλουμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, Πρωταθλήματα, Κύπελλα... Αυτός είναι ο στόχος όλων. Όμως, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας».

Όταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2020 με τους «ερυθρολεύκους» δεν πίστεψε πως θα μπορέσει να μείνει τόσα πολλά χρόνια στην ομάδα. «Το ονειρεύτηκα, όμως, δεν πίστεψα ότι θα γίνει πραγματικότητα! Βλέπεις τόσους παίκτες να πηγαίνουν από τη μία ομάδα της Ευρωλίγκας στην άλλη. Για εμένα το ότι είμαι σε μια ομάδα που πραγματικά μπορώ να αποκαλώ σπίτι μου είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα. Πρώτα από όλα για εμένα, γιατί κάνω το σωστό, δουλεύω σκληρά, πιστεύω στην ομάδα και στην φιλοσοφία των προπονητών και υποθέτω πως έτσι μακροημερεύεις».

Η παραμονή του στον Ολυμπιακό αποτελεί ένα είδους ρεκόρ για εκείνον, καθώς σε καμία άλλη ομάδα δεν παρέμεινε τόσα πολλά χρόνια. Ερωτηθείς για το τι τον «κράτησε» στο Λιμάνι, απάντησε: «Ο καιρός! Κάνω πλάκα, αν και είναι αλήθεια πως λατρεύω να ζω στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν θα μπορούσα πλέον να με φανταστώ να παίζω κάπου αλλού αν δεν ήμουν υποχρεωμένος. Όταν μιλάς με άλλους παίκτες, όλοι λένε πως το ιδανικό είναι να ζεις στην Ελλάδα. Φυσικά έχει να κάνει με τον εκπληκτικό οργανισμό του Ολυμπιακού. Έχω ‘αγκαλιάσει’ την κουλτούρα της χώρας, λατρεύω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και με αγαπούν και εκείνοι. Το ίδιο και την οικογένειά μου. Οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;».

Δείτε επίσης