Σπορ

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Ρεαλ Μαδρίτης και Μίλαν

Οι Ισπανοί νίκησαν 2-0 την Τσέλσι στο Μπερναμπέου και οι «ροσονέρι» 1-0 την Νάπολι

Champions League
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε ξενά, ο Ασένσιο πέτυχε το 2-0 δευτερόλεπτα αφού μπήκε στο παιχνίδι και η Ρεάλ πήρε ξεκάθαρο σκορ πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι. Στο αλλο παιχνίδι, στον ιταλικό «εμφύλιο», η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Νάπολι στον πρώτο χάρη σε γκολ του Ισμαέλ Μπενασέρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-0

Η Ρεάλ πήρε τη μπάλα στα πόδια της από το πρώτο λεπτό και με το καλημέρα ανέβηκε στην επίθεση με στόχο να βάλει ένα γρήγορο γκολ. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία να απειλήσει την Τσέλσι μόλις στο 2' με μια κάθετη πάσα προς τον Φέλιξ ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κουρτουά που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 22' σε φάση διαρκείας στην εστία της Τσέλσι ο Καρβαχάλ έκανε μια σέντρα προς τον Βινίσιους που με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Κέπα ο οποίος απέκρουσε προσωρινά με τον Μπενζεμά να ακολουθεί τη φάση και ουσιαστικά σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι με τη σέντρα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Στέρλινγκ να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Κουρτουά σωτήρια απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 59' η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Τσίλγουελ σταμάτησε αντικανονικά τον Ροντρίγκο εκτός περιοχής και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Αλάμπα εκτέλεσε το φάουλ στο 61' αλλά ο Κέπα παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε ξάνα.

Στο 73' ο Ασένσιο πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και έδωσε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά, Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά, Σίλβα, Κουλιμπαλί (55' Κουκουρέγια), Τζέιμς, Φερνάντες, Καντέ, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65' Χάβερτζ), Φέλιξ.

Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-0

Η Νάπολι δεν άφησε να περάσει χρόνος πριν κάνει την επίδειξη δύναμης που κάνει στη Serie A και πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, ο Μάικ Μενιάν ήδη είχε δύο επεμβάσεις σε καλά σουτ για τη Μίλαν.

Όσο η Νάπολι δεν έβρισκε δίχτυα, οι «ροσονέρι», που άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα κενά στα μετόπισθεν. Προείδοποίησαν στο 40΄ σε μία αντεπίθεση του Ραφαέλ Λεάο και λίγο αργότερα ήρθε το γκολ του Ισμαέλ Μπενασέρ.

Στο τέλος του ημιχρόνου, ο Σίμον Κιάερ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, σε ένα χρονικό σημείο που ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο με τη Νάπολι πιέζει και τον Μενιάν να κρατάει το μηδέν, Οι αλλαγές δεν διαφοροποίησαν τη ροή του αγώνα, με τις μονομαχίες στο κέντρο να γίνονται πιο σκληρές.

Ο Ζαμπό Ανγκισά πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά και αποβλήθηκε, με τον Τζάε Μιν Κιμ να δέχεται κι αυτός κίτρινη κάρτα και να χάνει με τη σειρά του το δεύτερο παιχνίδι.

Δύο μεγάλες στιγμές από τους Ματέο Πολιτάνο και Ματίας Ολιβέρα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τον ρου του παιχνιδιού, όμως ο Μενιάν στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος των περιστάσεων και κράτησε τη νίκη 1-0 της Μίλαν.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (80' Ρέμπιτς), Μπενασέρ (67' Σαλεμάκερς), Λεάο, Ζιρού
ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (81' Ολιβέρα), Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (81' Εντομπελέ), Λοσάνο (69' Ρασπαντόρι), Έλμας, Κβαρατσχέλια (81' Πολιτάνο)

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League έχουν ως εξής:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-2

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 3-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-0

Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-0

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.

Δείτε επίσης