Σπορ

Champions League: Πανηγυρικά η Ρεάλ με δύο νίκες στα ημιτελικά - Πέρασε και η Μίλαν

Οι Μαδριλένοι κέρδισαν 2-0 την Τσέλσι στο Λονδίνο - Ισοπαλία για τη Μίλαν που δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις

Champions League
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για ένατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League και εκτός απρόοποτου θα παίξει ξανά με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μίλαν θα αντιμετωπίσει μία από τις Μπενφίκα ή Ίντερ η αντίπαλός της.

Τσέλσι - Ρεαλ 0 - 2

Μετά το 2-0 στη Μαδρίτη η Ρεάλ είχε το προβάδισμα για την πρόκριση. Αντίθετα η Τσέλσι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ήθελε ενα γρήγορο γκολ για να ελπίζει στη συνέχεια.

Στο 11ο λεπτό ο Καντέ βρέθηκε κοντά στο 1-0 αλλά σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή ολομόναχος απέναντι στον Κουρτουά.

Στο 20’ η Ρεάλ που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε περάσει τη σέντρα, απείλησε με τον Ροντρίγκο, και είχε ευκαρίες με Μόντριτς (32’), Βινίσιους (42’ μετά το υπέροχο γύρισμα του Κροάτη), Μπενζεμά (43’).

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Τσέλσι να μπαίνει επιθετικά ξέροντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και στο 52' είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Καντέ.

Η Ρεάλ, στο 58' φρόντισε να δώσει τη χαριστική βολή. Ο Ροντρίγκο έκανε επέλαση από τα δεξιά και με τη μπάλα να φτάνει στον Βινίσιους που την "σέρβιρε" στον Βραζιλιάνο και εκείνον να κάνει το 0-1 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 80' έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισής της, με τον Βινίσιους να δίνει τη μπάλα στον Βαλβέρδε και εκείνον να την προσφέρει απλόχερα στον Ροντρίγκο με σόλο ενέργεια, για να γράψει ο Βραζιλιάνος το 0-2 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσάλομπα, Φοφανά, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Φερνάντες (67' Στέρλινγκ), Καντέ, Κουκουρέγια (68' Μούντρικ), Γκάλαχερ (67' Φέλιξ), Χάβερτς (77' Μάουντ)
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (82' Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Ρίντιγκερ), Καμαβινγκά, Κρόος (76' Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82' Ασένσιο), Μπενζεμά (71' Τσουαμενί), Βινίσιους

ΝΑΠΟΛΙ - ΜΙΛΑΝ 1-1

Η Μίλαν πέτυχε και στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι σε δύο εβδομάδες και με το 1-1 στον δεύτερο προημιτελικό του Champions League πήρε την πρόκριση (ύστερα από το 1-0 στο Μιλάνο) σε έναν γύρο όπου βρέθηκε τελευταία φορά το 2006-2007, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.

Η εκπληκτική κούρσα του Λεάο οδήγησε στην εξιλέωση του Ολιβιέ Ζιρού στο 43ο λεπτό, ο οποίος έχασε πέναλτι και τετ α τετ από τον Άλεξ Μέρετ νωρίτερα.

Το γκολ του Βίκτορ Όσιμεν στο τελευταίο λεπτό δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι (74' Έστιγκαρντ), Ζεζούς, Ρούι (34' Ολιβέρα), Εντομπελέ (63' Έλμας), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34' Λοσάνο), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59' Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83' Σαλεμάκερς), Ζιρού (67' Ορίγκι)

Δείτε επίσης