Σπορ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο εκνευρισμός με δημοσιογράφο - «Δηλαδή ο Τζόρνταν απέτυχε;»

Μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ, μια ερώτηση δημοσιογράφου έκανε τον Greek freak να ...βγει από τα ρούχα του

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, οι Μαϊάμι Χιτ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς με 128-126. Με την πρόκριση αυτή βρίσκονται πλέον στα ημιτελικά της Ανατολής στο NBA όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νικς. Τι ήταν όμως αυτό που εκνεύρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Μετά τον αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε απογοητευμένος, ενώ εκνευρίστηκε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί τη σεζόν αποτυχημένη. Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά όλα είναι βήματα προς την επιτυχία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά. Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος. Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του Τζίμι Μπάτλερ, οι εμφανίσεις του οποίου έκριναν τη σειρά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε κάποια «καρφιά» προς τον προπονητή του, Μάικ Μπουντενχόλζερ, κάνοντας λόγο για λάθος προσαρμογές: «Δεν κάναμε αρκετές προσαρμογές πάνω στον Μπάτλερ. Ο Τζρου έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά κουράστηκε. Έπρεπε να πιέζει στην άμυνα, να παίρνει ριμπάουντ, να κατεβάζει την μπάλα… Έπρεπε να δοκιμάσουμε κι άλλα πράγματα. Ως ομάδα δεν πιστεύω πως κάναμε τις σωστές ή όσες προσαρμογές έπρεπε για να κερδίσουμε».

Για το μέλλον του Μίντελτον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επεσήμανε: «Πήραμε πρωτάθλημα με αυτό το παιδί. Παίξαμε τόσα παιχνίδια μαζί, κερδίσαμε, χάσαμε, είναι δίπλα μου σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι καλό να βγαίνεις να πολεμάς μαζί του, γιατί δεν τα παρατά ποτέ. Δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι η κατάσταση, προσπαθώ να κρατώ αποστάσεις από αυτό. Θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σίγουρα θα τον ήθελα συμπαίκτη για άλλα δέκα χρόνια, με στόχο να πάρουμε ένα ακόμη πρωτάθλημα, αλλά η απόφαση είναι δική του».

Δείτε επίσης