Σπορ

Super League: Αναβάλλονται όλες οι αναμετρήσεις της αυριανής αγωνιστικής των πλέι-οφ

Η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος έλαβε την απόφαση μετά από αίτημα του Παναθηναϊκού

Super League, πρωτάθλημα, αναβολή αγώνων, πλέι-οφ, play-offs, αναμετρήσεις, παιχνίδια, αίτημα αναβολής, Παναθηναϊκός, ποδόσφαιρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε αναβολή των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής των πλέι-οφ προχώρησε πριν από λίγο η διοίκηση της Super League, κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς στην αθηναϊκή ομάδα εμφανίστηκαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού (Covid-19), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη ο σχηματισμός ενδεκάδας.

Αρχικά η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είχε προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη για αύριο το μεσημέρι (12:00) προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος, αλλά από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε άμεση απάντηση καθώς ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων από τα 14 έφθασε τα 29 με την ολοκλήρωση των διαγνωστικών ελέγχων στους παίκτες.

Η απόφαση της αναβολής των αγώνων ελήφθη από τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου, ενώ εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση για την ενημέρωση των διοικήσεων των ΠΑΕ του συνεταιρισμού και των φιλάθλων των ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα η δυνατότητα η 9η αγωνιστική να διεξαχθεί την Τρίτη 9 Απριλίου, καθώς τότε θα συμπληρωθεί το πενθήμερο από την ημέρα που διαγνώστηκαν τα μαζικά κρούσματα, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία και παράλληλα να μην υπάρξει κίνδυνος εκ νέου αναβολής των παιχνιδιών αυτών αλλά και ο αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος καθώς υπήρξε κίνδυνος αναβολής και της 10ης αγωνιστικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση ή συμφωνία ως προς την ημερομηνία για την ημερομηνία διεξαγωγής των παιχνιδιών της 9ης αγωνιστικής. Όμως, στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, που θα γίνει την ίδια ώρα (12 μμ) με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να καθοριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αναβληθέντων αγώνων.

Η ανακοίνωση της Super League

«Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της της 9ης αγωνιστικής των Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Super League.

Η επιστολή του Παναθηναϊκού

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας(μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς».

Δείτε επίσης