Σπορ

Ολυμπιακός: Ο Σάσα Βεζένκοβ MVP της Euroleague

Έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος φτάνει σε αυτή τη διάκριση, μετά τους Μίλος Τεόντοσιτς και Βασίλη Σπανούλη

Ολυμπιακός,  Σάσα Βεζένκοφ,  MVP, Euroleague
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Σάσα Βεζένκοφ ψηφίστηκε από το κοινό, τους δημοσιογράφους, τους προπονητές και τους αρχηγούς των 18 ομάδων της Eurogleague ως ο MVP της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης για τη σεζόν, 2022-23.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ, που έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος φτάνει σε αυτή τη διάκριση - μετά τους Μίλος Τεόντοσιτς (2009-10) και Βασίλη Σπανούλη (2012-13) - μετά τη βράβευσή του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν αλλά και όσους τον υποστήριξαν για να κατακτήσει το βραβείο.

Ο 27χρονος μπασκετμπολίστας θα πάρει στο σπίτι του το βραβείο του MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23 που κατέκτησε δικαίως μετά την σχετική ψηφοφορία.

Παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το Final Four, με τον CEO της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα να είναι εκείνος που βράβευσε τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, ενώ στην σκηνή βρέθηκαν και η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Σάσο Βεζένκοβ, η μητέρα του και η αδερφή του.

Φέτος ο Σάσα Βεζένκοφ βραβεύθηκε πέντε φορές ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής (2η, 4η, 8η, 10η και 24η αγωνιστική) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ βγήκε και δύο φορές MVP του μήνα (Νοέμβριο και Φεβρουάριο).

Να σημειωθεί ότι ο Βεζένκοβ είχε φέτος 17.2 πόντουςρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), 6.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 38 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των playoffs, συγκεντρώνοντας μάλιστα και τις περισσότερες μονάδες (21.2 PIR) στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι δηλωσεις του Σάσα

Ο Σάσα Βεζένκοβ αμέσως μετά τη βράβευσή του ως MVP ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και παράλληλα τόνισε ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι πιο έμπειρος και έχει μεγαλύτερο κίνητρο γιανα παλέψει για το τρόπαιο.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι ο MVP της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, καθώς πραγματοποίησε μια εκπληκτική χρονιά με τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια της EuroLeague.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη βράβευσή του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν αλλά και όσους τον υποστήριξαν για να κατακτήσει το βραβεία, ενώ για τον Ολυμπιακό τόνισε ότι φέτος είναι πιο έμπειρη ομάδα και έχει μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψει για το τρόπαιο.

Αναλυτικότερα, ο Σάσα Βεζένκοβ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν. Τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες της ομάδας τον προπονητή τους συμπαίκτες μου. Είχαμε 10 μήνες για να φτάσουμε εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν στο παρασκήνιο με εμάς και μας φρόντισαν. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Θέλω να πω καλή τύχη σε όλες τις ομάδες και να κατακτήσει το τρόπαιο η καλύτερη ομάδα.

Πέρυσι ήταν το πρώτο μας Final Four. Όλοι ξέρουν πώς χάσαμε. Το κίνητρό μας ήταν να είμαστε εδώ. Τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι, πιο έμπειροι και με μεγαλύτερο κίνητρο για να παλέψουμε για το τρόπαιο»

Δείτε επίσης