Σπορ

Euroleague-Final 4: Αλλαγή διαιτητή, λόγω λάθους, στο Ολυμπιακός-Μονακό

Λόγω λάθους της διοργανώτριας άλλαξε ο διαιτητής λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ

Euroleague, Final 4, Ολυμπιακός, Μονακό,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χθες Πέμπτη (18-5) η Euroleague ανακοίνωσε τη διαιτητική τριάδα του πρώτου ημιτελικού του Final Four του Κάουνας, Ολυμπιακός - Μονακό.

Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής (19-5), μόλις λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, προχώρησε σε αλλαγή, αφού είχε γίνει λάθος στον ορισμό.

Τη θέση της Αν Πάντερ πήρε ο Λιθουανός Γκίτις Βίλιους (ο οποίος είχε επιλεγεί από την αρχή, αλλά εκ παραδρομής τη θέση του πήρε η Πάντερ στην επίσημη τριάδα) με τη Γερμανίδα ρέφερι να είναι η διαιτητής σε ετοιμότητα, αν συμβεί κάτι στα υπόλοιπα μέλη της τριάδας που είναι οι Μπόρις Ρίζικ και Όλεγκς Λάτισεφς.

Οι οκτώ διαιτητές του Final-4

Οι εκλεκτοί της Euroleague για το Final 4 στο Κάουνας είναι επτά έμπειροι (ανάμεσα τους και μια γυναίκα) και ένας ρούκι σε φάιναλ φορ.

Συγκεκριμένα, οι οκτώ διαιτητές που επιλέχθηκλαν είναι οι Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Εμίν Μογκούλκοτς (Τουρκία), Άννε Πάντερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανός).

Οι επτά από τους οκτώ έχουν πρότερη εμπειρία σε φάιναλ φορ Euroleague. Εξ αυτών, παρόντες στο περσινό φάιναλ φορ στο Βελιγράδι ήταν οι Ντιφαλά, Χορντόφ, Λάτισεβς, Ρίζικ και Βίλιους. Τον περυσινό τελικό, Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές είχαν διευθύνει οι Ρίζικ και Βίλιους, ενώ στο προηγούμενο φάιναλ φορ τον τελικό είχαν διευθύνει οι Πουκλ, Λάτισεβς και Βίλιους.

Για τους Λάτισεβς και Ρίζικ αυτό θα είναι το 11ο φάιναλ φορ Euroleague στην καριέρα τους. Ο Πουκλ θα συμμετάσχει στο 6ο φάιναλ φορ, ο Ντιφαλά στο 4ο, ο Βίλιους στο 3ο, ενώ τη δεύτερη εμπειρία τους θα έχουν στο Κάουνας ο Χορντόφ και η μόνη γυναίκα Άννε Πάντερ. Ο Τούρκος Μόγκουλκοτς μετρά αντίστροφα για το πρώτο φάιναλ φορ!

Δείτε επίσης