Σπορ

Από χτυπήματα στο κεφάλι πέθανε ο φίλαθλος της ΑΕΚ

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά τους δράστες - Καταθέτει η σύντροφός του

ΑΕΚ, Φίλαθλος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο αιφνίδιος θάνατος 48χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια, Ο άνδρας πιθανότατα έπεσε θύμα ενός ακόμα αιματοβαμμένου οπαδικού επεισοδίου.

Η Ελληνική αστυνομία στρέφει τις έρευνές της προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας και της αναζήτησης των δραστών.

Ο 48χρονος δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα κατά τη διάρκεια φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 13 Μαΐου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και η καταγγελία της μητέρας του άτυχου άνδρα, ήρθαν να ανατρέψουν τις συνθήκες θανάτου, που αρχικά είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Πλέον τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από το γήπεδο της ΑΕΚ που πιθανότατα έχει καταγράψει την επίθεση σε βάρος του 48χρονου, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών, ενώ παράλληλα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η σύντροφος του, που βρισκόταν μαζί του.

Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν δικαιοσύνη για τον Χρόνη

«Κάποιοι "άγνωστοι σερίφηδες", άγνωστοι λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής, θεώρησαν σωστό αντι να ηρεμήσουν τα πράγματα και όλοι μαζί να συνεχίσουν το πάρτι να επιτεθούν με βάναυσο τρόπο στον Χρόνη με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν εγκεφαλικές κακώσεις», αναφέρει σε ανάρτηση της σελίδα οπαδών της ΑΕΚ, που ζητάει από την ΠΑΕ να δώσει στην Αστυνομία τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οι δράστες ήταν και εκείνοι οπαδοί της ΑΕΚ, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρα τα αίτια που πυροδότησαν τον καβγά.

Σε χτυπήματα οφείλονται οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών που είχαν ενημερωθεί από την μητέρα του θύματος ότι δεν είχε ιατρικό ιστορικό που να δικαιολογούσε τον αιφνίδιο θάνατο από εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντοπίστηκαν, αποδίδονται σε χτυπήματα και όχι σε πτώση από ξαφνική λιποθυμία, όπως είχε αρχικά καταγραφεί. Μάλιστα όπως σημειωνουν οι αστυνομικοί, πριν την καταγγελία της μητέρας, δεν είχαν καμία αναφορά για το επεισόδιο που είχε προηγηθεί.

Το χρονικό: Τι συνέβη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ;

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος είχε πάει μαζί με την κοπέλα του το Σάββατο της 13ης Μαΐου 2023 στο γλέντι που είχαν στήσει οι φίλαθλοι των «κιντρινόμαυρων» έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα τους.

Όπως μεταδίδει το .ieidiseis.gr, κάποια στιγμή ο 48χρονος σωριάστηκε στο έδαφος. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Εκεί νοσηλεύτηκε (σύμφωνα με πληροφορίες με συμπτώματα εγκεφαλικού) μέχρι τις 18 Μαΐου 2023, ημέρα κατά την οποία πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Λίγες ώρες αργότερα ο 48χρονος είπε στη μητέρα του ότι δεν αισθάνεται καλά. Έτσι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Μετά το θάνατό του η μητέρα του κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι πριν σωριαστεί στο έδαφος στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 13 Μαΐου, είχε δεχτεί χτυπήματα από αγνώστους.

Δείτε επίσης