Σπορ

Roland Garros: Εύκολη νίκη για τον Τσιτσιπά και πρόκριση στους «8»

Νίκησε τον Αυστριακό Όφνερ 3-0 σετ (7-5, 6-3, 6-0) και πέρασε στα προημιτελικά

Roland Garros
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους «8» του Roland Garros βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στον αγώνα του με τον Αυστριακό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 1 ώρα και 48 λεπτά για να νικήσει με 3-0 (7-5, 6-3, 6-0) τον Αυστριακό και την Τρίτη αντιμετωπίζει το Νο1 του ταμπλό Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο καθώς μόλις στο πρώτο γκέιμ του αγώνα ο Αυστριακός του έκανε μπρέικ. Σερβίροντας μέτρια έδωσε δικαίωμα στον Όφνερ που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέχρι το 1-3 ο Αυστριακός ήταν καλύτερος.

Από το 5ο γκέιμ ο Στέφανος άρχισε να σερβίρει καλύτερα και γύρισε τον αγώνα στο (4-3) αφού έσωσε με απίστευτο τρόπο ένα νέο μπρέικ.

Με το σκορ στο 5-4 ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ καθώς προηγήθηκε με 40-15, αλλά ο Όφνερ έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι για να φτάσουμε στο 6-5. Εκεί ο Στέφανος έφτασε και πάλι σε μπρέικ πόιντ, μόνο που αυτή τη φορά άντεξε στο σερβίς του Αυστριακου.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με μεγαλύτερη ισορροπία και με τους δύο τενίστες να κρατούν με άνεση το σερβίς τους μέχρι το 3-2. Εκεί όπου ο Στέφανος έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και κάνοντας εύκολα λάθη έφεραν το μπρέικ και το 4-2 και έφτασε με άνεση στο 2-0.

Στο 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς ουσιαστικά έκανε περίπατο και έφτασε στο 4-0 κρατώντας το σερβίς του και μετατρέποντας τη συνέχεια του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Δείτε επίσης