Σπορ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Τα λιοντάρια δε συγκρίνουν τους εαυτούς τους με ανθρώπους»

Aντίο με... respect στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για την τεράστια καριέρα του είπε με έναν μοναδικό τρόπο ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Greek Freak, Έλληνας σούπερ σταρ, ΝΒΑ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Σουηδός επιθετικός, Σουηδός ποδοσφαιριστής, ανάρτηση, respect, αποθέωση, αθλητισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με έναν μοναδικό, ιδιαίτερα συναισθηματικό αλλά και προσωπικό τρόπο, αποθέωσε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για όσα πέτυχε κατά την διάρκεια της καριέρας του μετά την επισημοποίησης της απόφασής του να αποσυρθεί οριστικά από την «ενεργό δράση», ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ και του παγκόσμιου μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» χρησιμοποίησε μία φράση που είχε αναφέρει ο Σουηδός ποδοσφαιριστής σε μία συνέντευξή του στην Αγγλία ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να αποδώσει... respect και να δείξει τον απεριόριστο θαυμασμό του σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου αλλά και μια πολύ ξεχωριστή αθλητική προσωπικότητα που ξεχώριζε και εκτός γηπέδων.

Η απόσυρση του 42χρου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το ποδόσφαιρο προκάλεσε την άμεση...αντίδραση του Αντετοκούνμπο, ο οποίος θεωρεί τον Ιμπραΐμοβιτς πρότυπο για νέους αθλητές σε όλο τον κόσμο. Έτσι, για να συγχαρεί τον φίλο του -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο- για το...φινάλε της καριέρας του έγραψε στο twitter: ««Τα λιοντάρια δε συγκρίνουν τους εαυτούς τους με ανθρώπους - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς».
Στην σχετική ανάρτηση συμπλήρωσε «Συγχαρητήρια για την απίστευτη καριέρα σου φίλε μου», δείχνοντας για μία ακόμη φορά σε όλο τον κόσμο τον τεράστιο σεβασμό που τρέφει για τον Σουηδό επιθετικό.

Η φράση που έμεινε στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Είναι γεγονός ότι αυτή η φράση είναι από τις πιο αξέχαστες και ευρηματικές με αρκετή δόση χιούμορ (και αυτοπεποίθησης) που είχε πει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατά την διάρκεια συνέντευξης από το BT Sport την περίοδο που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως απάντηση σε ερώτηση για το ποιους θεωρεί τους κορυφαίους επιθετικούς στο πρωτάθλημα της Premier League.

Τότε, ο Σουηδός επιθετικός, αν και ήταν σε περίοδο μεγάλης φόρμας και είχε χαρακτηριστεί από τους σχολιαστές ως ένας από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη, αποθέωσε πρώτα τον Λουκάκου και ύστερα τον Αγουέρο.

Κι όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του στους καλύτερους επιθετικούς, του είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Τα λιοντάρια, δεν συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους ανθρώπους».

Μία φράση που θεωρείται από τότε σχεδόν...ιστορική στον χώρο του αθλητισμού.

Δείτε επίσης