Σπορ

Στις 7 Ιουνίου η αφή της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics Βερολίνο 2023

Η τελετή αφής τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της την εκδήλωση

αφή της Φλόγας της Ελπίδας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια δυνατή στιγμή για τα Special Olympics αποτελεί η Τετάρτη 7 Ιουνίου, όπου η Φλόγα της Ελπίδας ξεκινά από το Ζάππειο, το ταξίδι για τους Αγώνες που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου.

Η τελετή θα ξεκινήσει με την έπαρση σημαιών Ελλάδας, Γερμανίας, Special Olympics και Παγκοσμίων Αγώνων Βερολίνο 2023 και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονύσιο Κοδέλλα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Κουμεντάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Ευρώπης- Ευρασίας κ. David Evangelista και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Βερολίνο 2023 κ. Sven Albrecht.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics είναι ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός, όπου άτομα από όλο τον κόσμο, ξεπερνούν τις υπάρχουσες προκαταλήψεις με τη δύναμη του αθλητισμού.

Στους φετινούς Αγώνες Berlin 2023 θα συμμετάσχουν 190 αποστολές Special Olympics με πάνω από 7.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, που θα αγωνιστούν σε 24 αθλήματα. Τους αθλητές θα συνοδεύουν 2.500 προπονητές, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Με ενθουσιασμό και περηφάνεια, η Ελληνική Αποστολή που θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στο Βερολίνο αποτελείται από 71 Αθλητές, 22 Προπονητές, 1 Αρχηγό, 5 άτομα βοηθητικό προσωπικό και 1 γιατρό. Τα αθλήματα στα οποία θα λάβουν μέρος οι αθλητές μας είναι τα εξής 14: Αντιπτέριση (Badminton), Bocce, Bowling, Καλαθοσφαίριση, Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, Στίβος, Ιππασία, Ιστιοπλοΐα, Ποδηλασία, Δυναμική Άρση Βαρών (Powerlifting), Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping - pong), Ρυθμική Γυμναστική και Καγιάκ. Τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής προέρχονται από Προπονητικά προγράμματα από κάθε πλευρά της Ελλάδας.

Με τη λήξη της Τελετή Αφής στο Ζάππειο, η φλόγα θα παραδοθεί στους Λαμπαδηδρόμους για να ξεκινήσει το μοναδικό ταξίδι για τους αθλητές Special Olympics Hellas προς το Βερολίνο!

Δείτε επίσης