Σπορ

Επιστολή Μαρινάκη στην ΕΠΟ: «Προσπαθείτε να ευτελίσετε τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Επισημαίνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή την τελευταία στιγμή και χωρίς διαβούλευση, μόλις 2 μέρες πριν την έναρξη των μεταγραφών

Επιστολή Μαρινάκη στην ΕΠO
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, στην οποία σχολιάζει επικριτικά τις αλλαγές που πρόκειται να συζητηθούν αναφορικά με τον Κανονικό Ιδιότητας Μεταγραφών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη μεθόδευση από την ομοσπονδία, κατηγορεί για «ακραία θεσμική περιφρόνηση», έστειλε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές κοινοποιήθηκαν στα μέλη της Επιτροπής την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία διαβούλευση, μόλις δύο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επικεφαλής της Super League κατηγορεί τον κ. Μπαλτάκο για προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε εφαρμογή ένα θεσμικό πλαίσιο, ερήμην των ΠΑΕ.

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Τάκη Μπαλτάκο:

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι η προσπάθειά σας να ευτελίσετε και να υποβαθμίσετε την σημασία και το ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεχίζεται.

Συγκαλέσατε για σήμερα Πέμπτη μια συνεδρίαση προκειμένου μεταξύ άλλων να "συζητηθούν" και να "ληφθεί απόφαση" επί Κανονισμών τις τροποποιήσεις των οποίων κοινοποιήσατε προς τα Μέλη της ΕΕΠ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που αφορούν στον Κ.Ι.Μ. και οι οποίες επηρεάζουν ουσιωδώς τη λειτουργία όλων των ΠΑΕ, οι τροποποιήσεις εισάγονται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ουσιαστική διαβούλευση και ενώ η μεταγραφική περίοδος "ανοίγει" σε δυο ημέρες!!!

Η μεθόδευση είναι απαράδεκτη και υποδηλώνει μια ακραία θεσμική περιφρόνηση.

Είναι προφανές ότι επιδίωξή σας είναι να καταστήσετε την Ε.Ε.Π. ένα όργανο ανενεργό και "αναποτελεσματικό", ενώ θα έπρεπε να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχικά. Γι' αυτό το λόγο και αρνείστε επίμονα να υιοθετήσετε ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΠ ώστε να λειτουργεί αυτή με διαφάνεια, συστηματικά, και προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εν συνόλω.

Σας επαναλαμβάνω ότι δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης. Οι Κανονισμοί και οι προτάσεις που μας διαβιβάσατε θα τεθούν υπόψη των Μελών της Superleague 1 και θα εισαχθούν στην ΕΕΠ εκ νέου προκειμένου να υποστούν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Έως τότε σας καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε προσπάθεια να θέσετε σε εφαρμογή ένα θεσμικό πλαίσιο ερήμην του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οποιαδήποτε απόπειρα επικύρωσης των Κανονισμών που σήμερα εισάγονται στην ΕΕΠ από την Εκτελεστική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση θα συνιστά απόλυτη περιφρόνηση της θεσμικής τάξης και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Δείτε επίσης