Σπορ

Αντετοκούνμπο: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Νιγηριανός

Στο podcast «48 Minutes» μίλησε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και διεθνής με την Εθνική μας ομάδα Γιάννης Αντετοκούνμπο και αναφέρθηκε σε πολλά

Αντετοκούνμπο: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Νιγηριανός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και του ελληνικού μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο podcast «48 Minutes» και αναφέρθηκε τόσο στο μέλλον του στους Μπακς, ωστόσο και στην καταγωγή του.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική ερώτηση, για το ποιο κομμάτι του χαρακτήρα του είναι «ελληνικό» και ποιο «αφρικανικό, μπλέκοντας και τον Χακίμ Ολάζουν, ο οποίος μολονότι Αφρικανός, έγινε διεθνής με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Δείτε τη συνέντευξη και όλα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο παρακάτω βίντεο:


Δείτε επίσης