Σπορ

Μπάσκετ: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική

Φαβορί για τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Βασίλης Σπανούλης

Μπάσκετ: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Δημήτρη Ιτούδη με την Εθνική Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ έκρινε η οποία αποφάσσιε να προχωρήσει σε αλλαγή στον πάγκο της επίσημης αγαπημένης.

Η συνεργασία του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε επίσημα τον Μάρτιο του 2022 και έλαβε τέλος πρόωρα το Σεπτέμβριο του 2023.

Φαβορί για τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Βασίλης Σπανούλης και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητήθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Δείτε επίσης