Σπορ

UEFA: Ποινή κλεισίματος του πετάλου με διετή αναστολή επιβλήθηκε στην ΑΕΚ

Σε περίπτωση υποτροπής θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής

UEFA: Ποινή κλεισίματος του πετάλου με διετή αναστολή επιβλήθηκε στην ΑΕΚ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Kαμπανάκι» στην ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με την Μαρσέιγ, «έκρουσε» η UEFA καθώς σε επόμενο παράπτωμα μέσα στην επόμενη διετία, τότε το βόρειο πέταλο της OPAP Arena, από τις θύρες 18 ως 25, θα κλείσει για μια αγωνιστική.

Η ΑΕΚ σήμερα το απόγευμα της (Δευτέρα 20/11) έλαβε την απόφαση της UEFA για την τιμωρία μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του βορείου πετάλου της OPAP Arena από τις θύρες 18 ως 25 με μια αγωνιστική, με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως στο επόμενο παράπτωμα μέσα στην επόμενη διετία, θα ενεργοποιηθεί η ποινή και το πέταλο θα κλείσει για ένα ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι.

Η ποινή, όπως γνωστοποίησε η UEFA, αφορά καπνογόνα, πυροτεχνήματα και κλειστούς διαδρόμους, για τα οποία η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους και με ανακοινώσεις ότι απαγορεύονται. Επίσης στην ΑΕΚ επιβλήθηκε και πρόστιμο 76.000 ευρώ το οποίο προστίθεται στις 82.000 ευρώ από την χρηματική τιμωρία στο προηγούμενο ματς με τον Άγιαξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά την πειθαρχική παραπομπή της ΑΕΚ δεν την εξέτασε το πρωτοβάθμιο όργανο, αλλά πήγε απευθείας στο δευτεροβάθμιο, δείγμα της σοβαρότητας της υπόθεσης και ότι δύσκολα η Ένωση θα γλίτωνε την τιμωρία.

Δείτε επίσης