Σπορ

Super League: Αποχή διαιτητών κατά τη 14η αγωνιστική σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου

Super League, Διαιτητές, Τάσος Παπαπέτρου, Βόλος, Ολυμπιακός,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι διαιτητές αποφάσισαν να να μην ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τη 14η αγωνιστική της Super Leaugue χωρίς, μάλιστα, να αναφέρουν το πότε θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κίνηση των διαιτητών γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους Τάσο Παπαπέτρου που δέχθηκε απειλές μετά τα όσα έγιναν στον Βόλο.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους. Όπως λένε θα απέχουν «Μέχρι να καταστούν ομαλές οι συνθήκες»

Ενημέρωση ΕΛ.ΑΣ και UEFA για τις απειλές σε Παπαπέτρου

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του επεισοδιακού αγώνα Βόλου-Ολυμπιακού (2-2) για τη 13η αγωνιστική της Super League 1, μπήκε στο «στόχαστρο» και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Παπαπέτρου, ο οποίος και εμφανίζεται να δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Η ελληνική αστυνομία και η UEFA έχουν μάλιστα ενημερωθεί για το γεγονός, με τον Παπαπέτρου να υποστηρίζει ότι μετά το Βόλος – Ολυμπιακός, άγνωστοι απειλούν τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του.

Το συγκεκριμένο γεγονός κινητοποίησε τους διαιτητές, οι οποίοι αποφάσισαν να μην «κατέβουν» στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος «… και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα» τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τους Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο της ΕΠΟ. Όπως τονίζεται…. «στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας».

Όλη η επιστολή

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ

Αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα μας!

Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας

Γι’ αυτό το λόγο:

– Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού

– Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά την δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων.

– Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας.

Δείτε επίσης