Σπορ

Μάς τρολάρει ο Τεντόγλου! «Αγωνίστηκα χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό πρωί»

«Δεν το ευχαριστήθηκα, δεν με νοιάζει το χρυσό», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου που κέρδισε ξανά το χρυσό στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη

μιλτος τεντογλου, μίλτος τεντόγλου, μιλτος τεντογλου μηκος, μηκος μιλτος τεντογλου, μήκος μίλτος τεντόγλου, αλμα εις μηκος μιλτος τεντογλου, άλμα εις μήκος μίλτος τεντόγλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξανά χρυσός ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου, καθώς στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη, φτάνοντας τα 10 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 8.22 μέτρα στο πρώτο άλμα, πατώντας κατευθείαν στην πρώτη θέση. Με τον Ματία Φουρλάνι να κάνει και αυτός 8.22 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια, το θέμα ήταν πλέον ποιος θα είχε το δεύτερο καλύτερο άλμα.

Για μερικά λεπτά αυτός ήταν ο Φουρλάνι που έκανε 8.10 μέτρα στην 4η προσπάθειά του, αλλά ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15 μέτρα και πήρε ξανά την πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι το φινάλε.

Μπορεί να κέρδισε ξανά το χρυσό σε Παγκόσμιο, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αγώνα του, ενώ στάθηκε στην ώρα του τελικού, που ήταν πρωί.

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα.

Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας», είπε αρχικά ο 25χρονος.

Όσον αφορά στο τι δεν του άρεσε είπε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα.

Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ».

Για το χρυσό μετάλλιο δήλωσε: «Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς σεζόν από την Ντόχα».

Για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις φέτος και αν σκέφθηκε να κάνει διαχείριση: «Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ' αρέσει να χάνω αγώνες, μ' αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Για το τι κρατάει: «Ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».

Δείτε επίσης