Σπορ

Euroleague: «Στόχος να τελειώσει η σεζόν, μπορεί να πάει αργότερα το Final 4»

«Στόχος να μειώσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του Covid-19»

sg[]s5d

Επιστολή στις ομάδες της απέστειλε η Euroleague, στην οποία επισημαίνει ότι προσπαθεί να βρει τρόπο να ολοκληρωθεί η σεζόν, ενώ στάθηκε και στις πληρωμές των παικτών.

Μέχρι και τις 11 Απριλίου έχει διακοπεί η κορυφαία μπασκετική διοργάνωση, αν και είναι πολύ πιθανό να παραταθεί η εν λόγω ημερομηνία. Το γεγονός αυτό θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ιδού η επιστολή:

«Από τα πρώτα κρούσματα του Covid-19, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα στις διοργανώσεις, όσο το δυνατόν γίνεται, αλλά την ίδια στιγμή ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εθνικών και τοπικών αρχών. Γι΄ αυτό κάποια παιχνίδια ήταν κεκλεισμένων των θυρών κι άλλα άλλαξαν έδρες.

Δεν αξίζει να συζητάμε υποθετικά σενάρια. Προφανώς έχουν αρχίσει να συζητάμε διάφορα σενάρια, αλλά θα είμαστε πιο ξεκάθαροι, όταν θα έχουμε κάποια σιγουριά για την κατάσταση, που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διοργανώσεις. Για την ώρα, κοιτάμε πιθανούς τρόπους, για να τελειώσει η σεζόν και να στέψουμε τον πρωταθλητή, παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης.

«Το σενάριο να γίνει στο τέλος Μαΐου είναι ακόμα πιθανό, αλλά οι πιθανότητες μειώνονται μέρα με τη μέρα. Μαζί με την κοινότητα της Κολωνίας και την "LANXESS Arena" έχουν αρχίσει να εξετάζουμε άλλες ημερομηνίες. Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημα διεξαγωγής, μαζί με το Final 4, πηγαίνοντάς το σε άλλη ημερομηνία. Οι φίλαθλοι που έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια από τον προηγούμενο Νοέμβριο, μπορούν να είναι ήρεμοι, καθώς θα επιστρέψουμε χρήματα, εφόσον το Final 4 μετακινηθεί».

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Παικτών κι έχουμε έρθει σε συμφωνία για διάφορα θέματα, ενώ έχουμε αρχίσει την κουβέντα για ένα Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Συμφωνίας (European Framework Agreement). Συνεχίζουμε να ψάχνουμε λύσεις για αυτή την κατάσταση, με κατανόηση για τη μοναδικότητά της, που απαιτεί θυσίες από όλους και προσαρμογή στην πραγματικότητα. Μόλις έχουμε διαθέσιμες ενημερώσεις, θα ειδοποιήσουμε τις ομάδες.

Κάθε ομάδα έχει το δικό της συμβόλαιο με τους παίκτες και τους νόμους της. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας της Euroleague γι' αυτό το θέμα, αν και οι Αρχές Υγείας και οι Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προτείνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια, αν αυτό είναι δυνατό, οπότε η πρότασή μας είναι οι παίκτες, προπονητές, εργαζόμενοι να μείνουν όπου είναι η ομάδα τους. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι σίγουρη πως ο παίκτης που θα αναχωρήσει, θα είναι διαθέσιμος να επιστρέψει για την ολοκλήρωση της Euroleague, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις ομάδες και την Ένωση Παικτών. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αντιφατικές και ανακριβείς πληροφορίες γι' αυτό το θέμα. Είναι κοινός στόχος όλων των μετόχων να έρθουν σε αμοιβαία συμφωνία, δεδομένου των περίεργων συνθηκών που αντιμετωπίζουν όλα τα αθλητικά κλαμπ σε όλο τον κόσμο, με στόχο να μειώσουν τον οικονομικό αντίκτυπο του Covid-19».

Δείτε επίσης