Σπορ

UEFA σε ομοσπονδίες: Δηλώστε ποιοι θα παίξουν Ευρώπη του χρόνου

UEFA σε ομοσπονδίες: Δηλώστε ποιοι θα παίξουν Ευρώπη του χρόνου

Μπορεί τα πρωταθλήματα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα να έχουν σταματήσει, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει αύριο δηλαδή επόμενη σεζόν. Με το σκεπτικό αυτό η UEFA φέρεται ήδη να έχει αποταθεί στις ομοσπονδίες μέλη της, σχετικά με τα τις μελλοντικές συμμετοχές στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις, ώστε να καταρτίσει τις λίστες αλλά και το νέο καλεντάρι.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλει να γνωρίζει ποιες ομάδες θα δηλωθούν στις διοργανώσεις της, γεγονός που δεν απαιτεί την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για να συμβεί. Αυτό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της UEFA, Μισέλ Ούβα σημαίνει πως η ΕΠΟ για παράδειγμα πρέπει να δηλώσει τις ομάδες που θα παίξουν σε Champions και Europa League, ανεξάρτητα με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Με άλλα λόγια, δεν ενδιαφέρει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν η σεζόν θα ολκληρωθεί, θα διακοπεί ή θα ακυρωθεί αλλά ποιες ομάδες θα παίξουν του χρόνου.

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα.

Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της», φέρεται να είπε ο Ούβα.

Δείτε επίσης