Συνεντεύξεις

Κ. Πιερρακάκης στη «Βραδυνή»: Στο α’ εξάμηνο του 2022 η ηλεκτρονική ονοματοδοσία τέκνων, το My Auto, το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών

 ΝΧ–ΝΆ…Ν Ο…Ν ‘«Ά ≈÷«Χ≈―…ΡΝ ¬―ΝΡ’Ά«  ’―…Ν œ” –…≈――Ν Ν «” ’–œ’―Οœ” ≈–… ―Ν‘≈…Ν”  Ν… Ί«÷…Ν «” Ρ…Ν ’¬≈―Ά«”≈…” œΆ‘Ν

Τι αλλάζει στις αγοραπωλησίες ακινήτων το α' εξάμηνο του 2022

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Της Ειρήνης Μπέλλα

Πολλαπλά είναι τα project, τα οποία προετοιμάζονται για το 2022 στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως τονίζει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με στόχευση έναν πολιτοκεντρικό σχεδιασμό, δηλαδή οι υπηρεσίες να είναι εύκολες στη χρήση και λειτουργικές για τον πολίτη, ο κ. Πιερρακάκης προαναγγέλλει για το πρώτο εξάμηνο του 2022 να είναι έτοιμος ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου, που θα δώσει σημαντική ώθηση στις αγοραπωλησίες, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία στον συμβολαιογράφο, το My Auto, που θα περιέχει όλα τα στοιχεία για κάθε όχημα σε ένα και μόνο σημείο, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης αμιγώς ψηφιακά, και η ηλεκτρονική ονοματοδοσία τέκνων.

Επίσης, κάμπτοντας τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, το οποίο θα επιτρέπει σε όλους να γνωρίζουν επακριβώς όλα τα βήματα κάθε συναλλαγής τους με το Δημόσιο.

Καταγράφηκε μία εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών το 2021. Θεωρείτε ότι έχουμε εξοικειωθεί με το gov.gr; Έχουμε φθάσει στο ζενίθ ή περιμένετε μεγαλύτερο άλμα για το 2022;

«Όταν οι ψηφιακές συναλλαγές εκτινάσσονται από τα 8,8 εκατομμύρια το 2018, στα 566 εκατομμύρια το 2021, είναι προφανές ότι η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και οι δεξιότητες από πλευράς των πολιτών, υπήρχαν. Αυτό που έλειπε ήταν η προσφορά. Και η προσφορά ήταν που αυξήθηκε εκθετικά, μέσα από τη δημιουργία του gov.gr και την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών από 501 την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, σε περισσότερες από 1.300 σήμερα.

Η εκθετική αυτή αύξηση αποτυπώνει τη βελτίωση του ελληνικού κράτους στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και τις δυνατότητές μας να καταγράψουμε υψηλότερες επιδόσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε ακόμα τεράστια περιθώρια προόδου και εργαζόμαστε ώστε αυτή η εκθετική καμπύλη να διατηρηθεί όχι μόνο το 2022, αλλά και για αρκετά ακόμα χρόνια, ώστε η Ελλάδα να ολοκληρώσει με ταχύτητα την ψηφιακή μετάβαση, κάτι που ήταν και είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».


Δείτε επίσης