Συνεντεύξεις

Μ. Βορίδης: Μπόνους απόδοσης σε 6000 δημοσίους Υπάλληλους

voridis1

«Το ΚΙΝ.ΑΛ. σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό αδιέξοδο»

Την εκτίμηση ότι σε περίπτωση διπλών εκλογών οι πολίτες θα εκτιμήσουν την καθαρή πρόταση διακυβέρνησης της Ν.Δ. και θα της χαρίσουν αυτοδυναμία εκφράζει ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη «Βραδυνή της Κυριακής». Παράλληλα, θεωρεί ότι η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝ.ΑΛ. φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο.

Της Ειρήνης Μπέλλα

Για το πώς θα εξελιχθούν οι μελλοντικές δεύτερες κάλπες και για το οξυμένο πολιτικό κλίμα παίρνει θέση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Πράγματα αδιανόητα! Στοχοποιείται ως δήθεν πολιτικά υποκινούμενη η ορισθείσα από τον Άρειο Πάγο αρεοπαγίτισσα ειδική ανακρίτρια», τονίζει και υποδεικνύει: «Δεν υπάρχει πια Πολάκης, υπάρχει Τσίπρας». Εξηγεί ότι η πόλωση είναι βασικό συστατικό της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έχει υποπέσει καθώς βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο έχουν επιτείνει οι πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. και οι δημοσκοπικές ανακατατάξεις. Από την άλλη, βλέπει ότι οι δεύτερες εκλογές θα συμπιέσουν όλα τα κόμματα, καθώς το «επίδικο» ζήτημα των δεύτερων εκλογών θα είναι η διακυβέρνηση. Το βρίσκει πλεονέκτημα αυτό για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι ψηφοφόροι θα μετακινηθούν σε αυτή ως το κόμμα με συνεκτική πρόταση διακυβέρνησης, δηλαδή της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, ειδικά μετά από τις καταγγελίες Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης, αλλά και ένα σχετικό άρθρο που υπογράφει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας. Τι απαντάτε σε όλα αυτά; Θεωρείτε σωστό οι θεσμοί να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης;

«Δεν υπάρχει πια Πολάκης, υπάρχει Τσίπρας, υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματα αδιανόητα! Στοχοποιείται ως δήθεν πολιτικά υποκινούμενη η ορισθείσα από τον Άρειο Πάγο αρεοπαγίτισσα ειδική ανακρίτρια. Μάλιστα… Με ποια στοιχεία άραγε; Από πού προκύπτει η υποκίνησή της; Της το ζήτησε κάποιος; Ποιος; Πιέστηκε; Από ποιον; Και αντί να απεμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ από μία ποινική υπόθεση και να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της οργανώνει διαμαρτυρίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Αυτή είναι, όμως, η συνολική αντίληψη της Αριστεράς για τους θεσμούς, για τους αρμούς της εξουσίας: όλοι πρέπει να υπακούουν στο κόμμα και στον κομματικό αρχηγό».

Πώς ερμηνεύετε την πόλωση που προκαλείται; Μερικοί εκτιμούν ότι είναι μία τακτική του ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος δημοσκοπικά από το ΚΙΝ.ΑΛ. Τη συμμερίζεστε αυτήν την άποψη;

«Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολιτικό στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο έχουν επιτείνει οι πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. και οι δημοσκοπικές ανακατατάξεις που αυτές έχουν επιφέρει εις βάρος του. Ωστόσο, η πόλωση είναι βασικό συστατικό της αντιπολιτευτικής τακτικής με την οποία επέλεξε να πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη μέρα της εκλογικής και ιδεολογικής του ήττας τον Ιούλιο του 2019. Έχει αρχίσει, πλέον, να γίνεται φανερό ότι αυτή η, κενή περιεχομένου, αντιπολιτευτική στρατηγική τον κατακρημνίζει στη συνείδηση των πολιτών, γεγονός που σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό και δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση και εσωστρέφεια στο κόμμα. Τα στελέχη του εμφανίζονται από τη μία αδύναμα να συνδράμουν με ορθολογικές προτάσεις στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, ενώ από την άλλη θέτουν προσκόμματα στις πολιτικές με τις οποίες επιχειρεί την επίλυσή τους η κυβέρνησή μας. Θλιβερό!»


Δείτε επίσης