Συνεντεύξεις

Ορφέας Γεωργίου στη «ΒτΚ»: «Αμαρτωλές οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μιλάει αποκλειστικά στην «Βραδυνή της Κυριακής» για τις αγωνίες της νέας γενιάς και επικρίνει την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευση

Ορφέας Γεωργίου στη «ΒτΚ»: «Αμαρτωλές οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ»
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται ενεργά με την πολιτική και ηγείται της Νεολαίας της κυβερνώσας παράταξης, της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Ορφέας Γεωργίου, μιλά στη «Βραδυνή της Κυριακής» για τις αγωνίες της γενιάς του. Ο κ. Γεωργίου τονίζει ότι επισκέπτεται κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνομιλεί με νέους ανθρώπους που δεν έχουν περάσει λίγα τα τελευταία χρόνια. Στόχος, όπως τονίζει, είναι να δημιουργούνται συνεχώς νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μιλά για «μειοψηφίες που κηλιδώνουν με τη δράση τους το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων» αλλά και για τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας.

«Οργώνετε» κι εσείς την Ελλάδα ως εκπρόσωπος των νέων ανθρώπων που ανήκουν στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος;

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα ηνία της ΟΝΝΕΔ μένω πιστός και κάνω καθημερινά πράξη τη δέσμευσή μου απέναντι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και απέναντι στα μέλη της Οργάνωσης. Να βρίσκομαι, δηλαδή, δίπλα σε κάθε νέα και νέο άνθρωπο, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Και να μεταλαμπαδεύσω, έτσι, το όραμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία Νέα Ελλάδα. Επισκεπτόμαστε συνεχώς όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της χώρας, ακούμε τους πολίτες, αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες τους και τις μεταφέρουμε στην κυβέρνηση. Οικοδομούμε σταθερά μία στέρεη σχέση μαζί τους. Αφήνουμε την περιχαράκωση σε γραφεία και την “καμαρίλα”» για τις πολιτικές δυνάμεις, που αρέσκονται συστηματικά σε ίντριγκες και τελικά δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο».

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία που εκφράζουν άνθρωποι της γενιάς σας;

«Το πάγιο αίτημα της νέας γενιάς, τα τελευταία χρόνια, συνοψίζεται σε νέες, καλύτερες και επαρκώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι και ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρός μας για τη δεύτερη τετραετία. Να ανακτήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας την εργασιακή αξιοπρέπεια που ενισχύει και ενισχύεται από το δυναμισμό της νιότης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για μία γενιά πολύπαθη, καθώς βιώνει αλλεπάλληλες κρίσεις και απογοητεύσεις. Η οικονομική και εν συνεχεία η υγειονομική κρίση έχουν διακριτό αποτύπωμα στη ψυχοσύνθεση των συνομηλίκων μου. Σήμερα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παλεύει για το αυτονόητο. Για να πάρει, δηλαδή, τη θέση του πεσιμισμού η αισιοδοξία, τη θέση της ανασφάλειας η σιγουριά, και, τελικά, τη θέση της απόρριψης η εμπιστοσύνη».

Στο χώρο της Εκπαίδευσης και ειδικά της Ανώτατης, πρόσφατα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκαν με αφορμή ένα από τα βίντεο που αναρτώνται από τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρωταγωνιστής αναφέρει ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει». Πώς το σχολιάζετε;

«Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για τα πανεπιστήμια, δεν μας προκαλεί έκπληξη. Άλλωστε, αδυνατεί παραδοσιακά να ξεφύγει από ιδεοληψίες και συμπλέγματα που τον διακατέχουν. Και, έτσι, δεν μας έχει δώσει ακόμα ικανοποιητικές απαντήσεις. Γιατί, με υπεκφυγές δε θα σταματήσουν οι μειοψηφίες που κηλιδώνουν με τη δράση τους το δημόσιο χαρακτήρα των ιδρυμάτων μας, να κουβαλούν αδιάκριτα βαριοπούλες μέσα στα πανεπιστήμια. Γιατί, με υπεκφυγές δε θα μπορέσει ποτέ το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να πάει μπροστά, να διεθνοποιηθεί, να διασυνδεθεί με την αγορά εργασίας και, τελικά, να σπάσει τα δεσμά που το κρατούν πίσω. Γιατί, με υπεκφυγές δε θα δούμε ποτέ ένα ενιαίο φοιτητικό κίνημα που θα αξιώνει την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και όχι την επιστροφή σε εποχές ανομίας και σκοταδισμού. Καλά τα “χάου του”, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως έχει το know how. Και αυτό θέλουν οι πολίτες. Όχι σοφιστείες και μαγικές λύσεις».

Γιατί ένας νέος ψηφοφόρος να εμπιστευτεί τη Ν.Δ.;

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έθεσε στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους της χώρας μας και έφερε ξανά στο προσκήνιο τις ανάγκες τους. Δεν περιορίστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των νέων. Ενδεικτικά, το “πρώτο ένσημο” για τους νέους 18-29 ετών, η κατάργηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές, αλλά και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους νέους αγρότες και η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος 50% έως 100%. Έδωσε λύσεις στις ανάγκες στέγασης νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας, αλλά και διέλυσε οριστικά τις αμφιβολίες όσων νέων σκέφτονταν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, επιδοτώντας τις νέες οικογένειες και τα βρεφικά είδη. Και αυτήν ακριβώς, τη μέριμνα, είμαι σίγουρος πως θα ανταποδώσει η Νέα Γενιά στις επόμενες εκλογές, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών; Βλέπετε αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη;

«Στις προσεχείς κάλπες οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ξέφρενη τροχιά ανάπτυξης της χώρας ή αν θα επιστρέψουμε σε εποχές ανασφάλειας και πειραματισμών. Το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε οδοδείκτη για τη διακυβέρνηση των τελευταίων τεσσάρων ετών και οι κεντρικές του προτεραιότητες υλοποιήθηκαν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ή χιουμοριστικές ψήφους. Γιατί, η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι προϋπόθεση για μία αυτοδύναμη Ελλάδα».

Θεωρείτε ότι οι νέοι άνθρωποι αξιοποιούνται επαρκώς στην πολιτική; Θα δούμε εκπροσώπους της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.;

«Η παράταξή μας έχει αποδείξει πως διαθέτει χώρο για τους νέους στις τάξεις της, στο πρόγραμμά της, αλλά και στις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζει. Τρανό παράδειγμα στην αξιοποίηση νέων στην παράταξή μας ήταν και η εκλογή του προκατόχου μου Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Είναι αυτονόητο πως καλεί νέους ανθρώπους να ασχοληθούν έμπρακτα με τα κοινά και να συνδιαμορφώσουν το αύριο της χώρας».

Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρόταση δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πόσο πιστεύετε ότι ωφέλησε τη Ν.Δ. αυτή η τριήμερη αντιπαράθεση; Αναδείχθηκαν όλα όσα ήθελε το κόμμα σας να επισημάνει προς τους πολίτες; Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο χαμένος;

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μία πρόταση δυσπιστίας, στοχεύοντας στον εκτροχιασμό από την πορεία ανάπτυξης και προόδου, που με πολύ κόπο έχει εισέλθει η Ελλάδα την τελευταία τετραετία. Η πρότασή του, ωστόσο, ήταν καλοδεχούμενη, αφού το μόνο που πέτυχε, μία ανάσα πριν από τις εκλογές, είναι να θυμίσει τα αμαρτωλά έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές αποτέλεσε ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουμε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραμένει αρραγής και αποφασισμένη».

Δείτε επίσης