Συνεντεύξεις

Βάσια Μαυράκη στη ΒτΚ»: «Τι θα ήταν το Σωστό αν δεν υπήρχε το Λάθος;»

«Ό,τι δίνουμε, παίρνουμε… ό,τι αδικούμε, αδικούμαστε… ό,τι χαρίζουμε, μας χαρίζεται. Αυτό είναι το κάρμα!» 

Βάσια Μαυράκη,
Αρθρογράφος: Εσμεράλδα Αγαπητού
Από Εσμεράλδα Αγαπητού

«Κυρία Μαυράκη, παρουσιάσατε πρόσφατα, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «Public» Συντάγματος, το καινούργιο σας βιβλίο που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική με τίτλο «Γιατί πάντα ερωτευόμαστε τον λάθος άνδρα;». Κάτι που χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται… Γιατί λοιπόν;

«Αυτό το γεμάτο παράπονο “γιατί” του τίτλου, είναι μια διαπίστωση. Το βιβλίο είναι γραμμένο για να δώσει απαντήσεις. Γιατί την πρώτη φορά που τον είδα αισθάνθηκα πως τον ήξερα από πάντα; Γιατί ενώ συνεχώς με πληγώνει, εγώ δεν μπορώ να απομακρυνθώ από κοντά του; Γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον έχεις συναντήσει πολλές φορές στη ζωή σου, μέσα σε κύκλους που ανοίγουν και κλείνουν σε κάθε νέα ενσάρκωση που υπηρετείς. Γι’ αυτό σου φαίνεται γνωστός».

Πού θα πρέπει να εστιάσουμε στο βιβλίο για να βοηθηθούμε;

«Στην προσωπική μας ψυχολογική ενδυνάμωση και στη μη επανάληψη των λανθασμένων μας συναισθηματικών επιλογών». 

Για να το κατανοήσουμε θα πρέπει να ξέρουμε να διαβάζουμε την… Αστρολογία;

«Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να γνωρίζει κάποιος Αστρολογία, γιατί στο βιβλίο αυτό θα βρει την ανθρώπινη πληροφορία που αφορά στις σχέσεις. Δώδεκα πραγματικές ιστορίες, που μέσα στην καθεμία από αυτές ο αναγνώστης που θα το κρατήσει στα χέρια του, θα αναγνωρίσει τον εαυτό του. Θα αναγνωρίσει το σύντροφο ή τη σύντροφό του, τον εραστή ή την ερωμένη του…».

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος; Τι θα πρέπει να προσέχουμε στην αρχή μίας σχέσης;

«Τα λάθη μας είναι το μονοπάτι της δικής μας εξέλιξης. Μέσα από αυτά γινόμαστε σοφότεροι. Τι θα ήταν το Σωστό αν δεν υπήρχε το Λάθος; Επιβάλλεται, λοιπόν, πρώτα να κάνουμε τις λάθος επιλογές, ώστε να έχουμε μέτρο σύγκρισης όταν οι σωστές προκύψουν στη ζωή μας. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στην αναλογία των λαθών μας και στην αναγνώριση των σημαδιών που δείχνουν την επανάληψη της λανθασμένης επιλογής. Μέσα στο μοναδικό αυτό καρμικό οδηγό αγάπης θα ανακαλύψετε τα δώδεκα βήματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου αυτή τη φορά να επιλέξετε τη σωστή, για εσάς, σχέση».

Πολλές φορές παραπονούνται γυναίκες ότι «τραβάνε» τους ίδιους κακούς χαρακτήρες ανδρών…

«Κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας γίνονται παράδειγμα με την καλοσύνη τους. Κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας γίνονται παράδειγμα με την κακία τους. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε ούτε τους πρώτους, μα ούτε και τους δεύτερους. Οι δεύτεροι, όμως, να ξέρετε πως μας είναι πιο ωφέλιμοι και πιο αναγκαίοι! Είναι αυτοί που μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ανθεκτικούς… είναι αυτοί που μαζί τους έχουμε καρμικά χρωστούμενα. Για αυτό κάποιες γυναίκες, κάποιοι άνθρωποι τραβάνε τους ίδιους κακούς χαρακτήρες…». 

Υπάρχει πεπρωμένο, κάρμα, και ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς να το αποφύγεις;

«Κάρμα, λέξη βαριά, σανσκριτική, που σημαίνει ανταπόδοση ενέργειας, ανταπόδοση κάρμα. Ο νόμος του Αντιπεπονθότος στη δική μας αρχαία ελληνική ιστορία, ο νόμος αυτός που δεν αποτελεί πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας, αλλά έχει σαν σκοπό την εκπαίδευση των ψυχών μας. Ό,τι δίνουμε, παίρνουμε… ό,τι αδικούμε, αδικούμαστε… ό,τι χαρίζουμε, μας χαρίζεται. Αυτό είναι το κάρμα!».

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, αν υπάρχει μετενσάρκωση, αν υπάρχουν προηγούμενες ζωές, για τα λάθη στις οποίες κάναμε τότε, «πληρώνουμε» τώρα. Ή μήπως αυτό είναι μία εξήγηση για παρηγοριά σε όσα άσχημα μας συμβαίνουν;

«Στη φιλοσοφία της Αστρολογίας οι ενσαρκώσεις αποτελούν θέσφατο. Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένας κύκλος, σαν τους κύκλους που ανοίγουμε και κλείνουμε σε κάθε νέα μας ενσάρκωση. Κάθε φορά “κλείνουμε” ένα συμβόλαιο μίας νέας υπόσχεσης ζωής που θα καθορίσει και την επόμενη. Ο Πλάτωνας στο μεγάλο του έπος μάς “υπόσχεται” 25.795 έτη ενσαρκώσεων, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε στην τέλεια και τελευταία ενσάρκωσή μας!».

Βάσια Μαυράκη

Συχνά τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποιον λίγο, ακόμη και να μην τον έχουμε συναντήσει, αλλά να μιλάμε τηλεφωνικά και να αισθανόμαστε ότι τον ξέρουμε χρόνια, ότι τον αγαπάμε… Πώς εξηγείται; 

«Αυτό ακριβώς είναι το νόημα του Βόρειου και του Νότιου Δεσμού της Σελήνης στους προσωπικούς μας χάρτες, αλλά και στους χάρτες των συναστριών μας. Όταν οι Δεσμοί “ακουμπούν” τα Φώτα μας, το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και αφηγείται μία ιστορία. Όταν οι Δεσμοί της Σελήνης μας “ακουμπούν” τους προσωπικούς μας πλανήτες, το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και αφηγείται μία ιστορία για το πώς δύο άνθρωποι διασταυρώνουν και πάλι τα μονοπάτια της ζωής τους».

Διδάσκετε, κ. Μαυράκη, το νέο και εξελιγμένο κλάδο της Αστρολογίας, το Empathetic Astrological Approach, καθώς και Τροπικές και Αστρικές Συναστρίες. Θέλετε να μας εξηγήσετε περί τίνος πρόκειται;

«Η ερμηνεία των συναστριών τώρα, είναι ίσως ο συναρπαστικότερος κλάδος της Αστρολογίας, γιατί ερμηνεύει τις ανθρώπινες σχέσεις. Ερμηνεύει τα Ωροσκόπια των συμβαλλομένων της αγάπης, προκειμένου να δούμε αναλυτικά και να καταλάβουμε αν μία σχέση θα κρατήσει και αν τελικά θα φέρει ευτυχία ή δυστυχία. Η Συναστρία είναι ο “ποιοτικός” και “ποσοτικός” έλεγχος της σχέσης».

Για το καλοκαίρι που έρχεται ποια ζώδια θα είναι περισσότερο ευνοημένα, γενικά, σε υγεία, έρωτα, επαγγελματικά;

«Το καλοκαίρι του 2023 θα είναι απίστευτα ερωτικό για τους Λέοντες και τους Υδροχόους από τη στιγμή που η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και των ανθηρών οικονομικών, θα παραμείνει στο ζώδιο του Λέοντα για σχεδόν πέντε μήνες. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι τώρα, ευνοούνται στα επαγγελματικά τους και θα έχουν και καλή υγεία, ή ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί, θα ξεπεραστεί».

Βιογραφικό

Η Βάσια Μαυράκη είναι μία γοητευτική και εντυπωσιακή Παρθένος, (13/9), μα πάνω απ’ όλα ένας υπέροχος Άνθρωπος, που μοιράζεται τις γνώσεις της και τις ερμηνεύει με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο, που και την κατανοείς και σε κερδίζει αμέσως. Είναι παντρεμένη με τον στρατιωτικό πιλότο Στέλιο Μπούνια και μητέρα δύο ύπανδρων αγοριών. Λόγω επαγγέλματος του συζύγου έχει ταξιδέψει πολύ, και από εκεί αντλεί και έμπνευση για τα μυθιστορήματά της. Αν και έχει κάνει σπουδές στην Ψυχολογία, ασχολείται επαγγελματικά με τη Συμβουλευτική Αστρολογία. Αρθρογραφεί σε περιοδικά, site, και τώρα εμφανίζεται στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Πρωινό μου». Οι μεταφυσικές ανησυχίες της που είχε από μικρή και οι συζητήσεις που έκανε με την αδελφή της και τη γιαγιά της, την οδήγησαν μέχρι την Αστρολία.

Δείτε επίσης