Συνεντεύξεις

Πέννυ Ζαφειροπούλου - Σαρρή στη «ΒτΚ»: «Ψυχικό - Φιλοθέη θα γίνουν πρότυπα προάστια»

Η πεποίθησή της είναι πως η υποψηφιότητά της είναι το μέσον για να υλοποιήσει ιδέες και όραμα για μία καλύτερη Κοινότητα

Πέννυ Ζαφειροπούλου - Σαρρή
Αρθρογράφος: Τζένη Χαρτά
Από Τζένη Χαρτά

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (και τέως πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης) Πέννυ Ζαφειροπούλου – Σαρρή εξηγεί τις θέσεις αρχής της παράταξης «ΠΡΑΞΗ» για την αναγέννηση ενός από τους κορυφαίους δήμους της Αττικής.

Αναφέρεται, επίσης, και στο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει με το συνδυασμό «ΠΡΑΞΗ», με τον οποίο κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η πεποίθησή της είναι πως η υποψηφιότητά της είναι το μέσον για να υλοποιήσει ιδέες και όραμα για μία καλύτερη Κοινότητα και πιστεύει πως καθήκον της είναι να βρίσκεται κοντά στους δημότες, ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις.

Ποια είναι η κύρια αιτία που σας ενέπνευσε να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού; Γιατί με τη Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και τον συνδυασμό «ΠΡΑΞΗ»;

«Η αγάπη μου για προσφορά στα κοινά και η θέλησή μου να συμβάλω στην καλυτέρευση του Δήμου μας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας των συμπολιτών μου. Είδα ότι αυτά θα μπορέσω να τα πραγματοποιήσω με δήμαρχο τη Φαίνη, γιατί είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων».

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές σας όσον αφορά την ανάπτυξη του Δήμου; Ποιες σημαντικές παρεμβάσεις που θ’ αλλάξουν την πόλη θα κάνετε στις πρώτες ημέρες της θητείας σας αν εκλεγείτε;

«Καθαριότητα, ασφάλεια και διατήρηση του πρασίνου».

Πώς σκοπεύετε να επικοινωνείτε με τους κατοίκους και να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες και τις ανησυχίες τους;

«Ως απλό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα δώσω τη δυνατότητα, όπως έκανα και ως πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Φιλοθέης, στους συμπολίτες μου να έχουν άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνό μου και στο μέιλ, κάτι το οποίο έχω κάνει, όπως βλέπετε, και στο ενημερωτικό φυλλάδιο που έχω εκδώσει για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου σχετικά με τα πεπραγμένα μου, ώστε να με κρίνουν στις τρέχουσες εκλογές».

Πώς προτίθεστε να συνεργαστείτε με τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το συμφέρον της περιοχής σας;

«Στην προηγούμενη θητεία μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας της Φιλοθέης είχα αρμονική συνεργασία με όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και με τους προέδρους των Κοινοτήτων Ψυχικού και Νέου Ψυχικού. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Δήμου».

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού;

«Η ασφάλεια, ο φωτισμός, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η συντήρηση του πρασίνου».

Πώς αξιολογείτε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται αυτή τη στιγμή από το Δήμο; Ποιες βελτιώσεις ή αλλαγές θα θέλατε να δείτε σε αυτές τις υπηρεσίες;

«Η ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου είναι χαμηλή. Δεν υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση και λείπει ο συντονισμός. Οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν».

Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην περιοχή; Ποιες δράσεις θα θέλατε να καθιερώσετε για την προστασία του Περιβάλλοντος;

«Την ευαισθησία μου για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα την έδειξα από πολύ νωρίς, ως πρόεδρος, όταν στην αρχή της θητείας μου κάλεσα την κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, τότε γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών και νυν υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να δώσει διάλεξη στο Δήμο σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τώρα, το μέλημά μου θα είναι:

1. Η αύξηση, η περιποίηση και η συντήρηση του πρασίνου.

2. Η απαγόρευση της στάθμευσης των σχολικών λεωφορείων στους δρόμους της Φιλοθέης.

3. Ο τακτικός καθαρισμός των φρεατίων, των ρυακιών και των δρόμων, προς αποφυγή πλημμυρών».

Τι λείπει από το Δήμο σας που θα βελτιώσει την καθημερινότητα του δημότη;

«Η βελτίωση της επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες. Η τακτική ενημέρωση των πολιτών, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Ίσως να πρέπει να καθιερώσουμε κάποια διαδικασία, ώστε να ρωτάμε τους πολίτες ποια είναι η γνώμη τους επί σοβαρών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο, και έτσι ως συμβούλιο να λαμβάνουμε τη σωστή απόφαση».

Γιατί οι δημότες πρέπει να επιλέξουν τον συνδυασμό ΠΡΑΞΗ;

«Γιατί ο συνδυασμός έχει αρκετά έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στις τάξεις του τα οποία έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να διοικήσουν το Δήμο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Πώς οραματίζεστε το Δήμο σας σε πέντε χρόνια από σήμερα;

«Με την ΠΡΑΞΗ στη Διοίκηση ο Δήμος Φιλοθέης Παλαιού και Νέου Ψυχικού θα γίνει όντως Πρότυπο Προάστιο στην εξυπηρέτηση των δημοτών, στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και στη διάφανη διαχείριση».

Ήσασταν πρόεδρος Κοινότητας Φιλοθέης. Μιλήστε μας για το έργο σας.

«Σύμφωνα με το νόμο, ο ρόλος του Κοινοτικού Συμβουλίου και του προέδρου ήταν κυρίως συμβουλευτικός προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν εκείνο που λαμβάνει τίς αποφάσεις. Λίγες δυνατότητες είχα, οι οποίες έγιναν λιγότερες γιατί ο σημερινός δήμαρχος ποτέ δεν έδωσε στην Κοινότητά μας την ετήσια οικονομική επιχορήγηση που προέβλεπε ο νόμος.

Η στάση αυτή του δημάρχου, ανεξήγητη για μένα, αφού εγώ και η πλειοψηφία των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου είχαμε εκλεγεί με τον συνδυασμό του, με οδήγησε σε παραίτηση από πρόεδρος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και έτσι εδώ και περίπου ένα χρόνο είμαι απλό μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια, λοιπόν,της θητείας μου λειτούργησα το Κοινοτικό Συμβούλιο με αρμονική συνεργασία με όλες τις τάσεις του,μ με αποτέλεσμα να κάνουμε 148 εισηγήσεις προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις οποίες θέλαμε να λύσουμε προβλήματα που θα βελτίωναν τη ζωή των κατοίκων της Φιλοθέης, αλλά, δυστυχώς, καμία από αυτές δεν έγινε δεκτή.

Έτσι, εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσα να εκπληρώσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι πολίτες της Φιλοθέης να με εκλέξουν πρόεδρο της Κοινότητας. Επομένως, το όποιο έργο μου περιορίζεται μόνο στις πολύ μικρές δυνατότητες που έδινε ο νόμος σε εμένα και το Κοινοτικό Συμβούλιο να περνάμε και να υλοποιούμε τις αποφάσεις μας χωρίς να έχουμε ανάγκη την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου. Έτσι:

1. Οργάνωσα την προαναφερθείσα ομιλία της κ. Σδούκου.

2. Με τη βοήθεια των προσκόπων δενδροφυτεύσαμε το Δάσος Πουλάκη.

3. Αντικατέστησα τα παγκάκια.

4. Επισημάναμε όλες τις ελλιπείς οδοσημάνσεις και τις βελτιώσαμε.

Τέλος, στη διάρκεια της θητείας μου ήμουν σε ημερήσια βάση στη διάθεση των κατοίκων της Φιλοθέης, για να λύσω όποιο πρόβλημά τους ήταν στη δικαιοδοσία μου».

Δείτε επίσης