Τεχνολογία

Η Apple ετοιμάζει το iPhone 14 - Θα είναι ταχύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η αρχιτεκτονική των 3nm chips αναμένεται να βελτιώσει την επίδοση των μελλοντικών συσκευών της Apple κατά 10%-15%, ενώ θα καταναλώνουν και 20%-25% λιγότερη ενέργεια από την τωρινή γενιά

1

Το 2022, η Apple, αναμένεται να κυκλοφορήσει τo iPhone 14 το οποίο θα είναι το πρώτο smartphone που θα ακολουθεί την αρχιτεκτονική των 3 nm στον επεξεργαστή του.

​Μάλιστα οι φήμες θέλουν την Apple να έχει ήδη εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον στην TSMC και δεν αποκλείεται να δούμε τη νέα αρχιτεκτονική και στα μελλοντικά iPads.

Σύμφωνα με το phonearena.com, το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής των chipset των 3 nm δείχνει έναρξη δοκιμαστικής παραγωγής από το δεύτερο μισό του 2021, με την κανονική έναρξη της παραγωγής να είναι προγραμματισμένη για το 2022.

​Η Apple φέρεται να έχει ήδη ζητήσει να έχει την προτεραιότητα, καθώς βιάζεται να αποκτήσει τους επεξεργαστές νέας αρχιτεκτονικής.

Η αρχιτεκτονική των 3nm chips αναμένεται να βελτιώσει την επίδοση των μελλοντικών συσκευών της Apple κατά 10%-15%, ενώ θα καταναλώνουν και 20%-25% λιγότερη ενέργεια από την τωρινή γενιά.

TAGS

Δείτε επίσης