Τεχνολογία

Sony: «Επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον μας με τις τεχνολογίες του αύριο»

Το συνολικό περιεχόμενο που παρουσιάστηκε από τη Sony στη CES 2021, είναι προσβάσιμο, μέσω της νέας πλατφόρμας ψηφιακών εκδηλώσεων της Sony, «Sony Square»

0δ

Στις τελευταίες της πρωτοβουλίες, βασισμένες στο θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το Μέλλον μας με τις Τεχνολογίες του Αύριο», εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Corporation, Kenichiro Yoshida(φωτό), κατά την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του πλανήτη, την καθόλα ψηφιακή CES 2021.

«Με την τεχνολογία της Sony, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια», δήλωσε ο κ. Yoshida, σημειώνοντας πως η εταιρία αξιοποιεί την «Τεχνολογία 3R» - Reality, Real-time, Remote - για να εμπνεύσει το (συναίσθημα) Kando, μέσω της δύναμης της ψυχαγωγίας.


Η παρουσία της εταιρίας αφορούσε 12 θέματα που αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες 3R συνεισφέρουν στις τελευταίες εξελίξεις, με τα σημαντικότερα εκθέματα, να συμπεριλαμβάνουν τα PlayStation®5, Vision-S και Airpeak,

Ακολούθησε ο EVP & CTO, Technology Development, Sony Pictures Entertainment (SPE) Bill Baggelaar, που παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία εικονικής παραγωγής (virtual production technology) και τον ογκομετρικό εντοπισμό της εικόνας (volumetric image acquisition), καθώς και πρωτοβουλίες συνεργασίας με τη νέα σειρά τηλεοράσεων της Sony, Bravia XR.


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment (SIE) Jim Ryan, τόνισε την εξέλιξη της κοινότητας του PlayStation®, επισημαίνοντας ότι :

«Η κοινότητά μας έχει δικτυωθεί περισσότερο από ποτέ και εμφανίζει τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα από ποτέ. Τιμούμε και «αγκαλιάζουμε» τις διαφορετικές απόψεις και προτιμήσεις που συνθέτουν την κοινότητά μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του «Digital Business και U.S. Sales» της Sony Music Entertainment (SMEI) Dennis Kooker, παρουσίασε τις ποικίλες μορφές μοναδικής συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει, εμπλέκοντας καλλιτέχνες και νέες τεχνολογίες.


Το συνολικό περιεχόμενο που παρουσιάστηκε από τη Sony στη CES 2021, είναι προσβάσιμο, μέσω της νέας πλατφόρμας ψηφιακών εκδηλώσεων της Sony, «Sony Square», με την εταιρία να συνεχίζει να παρέχει πληροφορίες ψηφιακών εκδηλώσεων, σχετικά με προϊόντα, περιεχόμενο και τεχνολογίες από όλες τις εταιρείες του Sony Group.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκε η εικονική παραγωγή με Ογκομετρική Λήψη σε Πραγματικές Συνθήκες ( Volumetric Real World Capture).

Τα σκηνικά και οι τοποθεσίες για την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή καταγράφονται ως τρισδιάστατα ογκομετρικά δεδομένα σημείου στο cloud (point cloud), στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία και απεικονίζονται με το λογισμικό «Atom View» των Sony Innovation Studios και προβάλλονται ως εικόνα φόντου σε Crystal LED οθόνη για πραγματική και εικονική παραγωγή.


Η συναρπαστική συναυλία της Madison Beer με την τεχνολογία Real-time 3D Creation, με τη τραγουδίστρια και συνθέτη της Epic Records, Madison Beer, που συνεργάζεται με την Sony Music Entertainment (SMEI) και τη Verizon.

Αποτέλεσμα η δημιουργία ενός συναρπαστικού μουσικού περιβάλλοντος, που αναδιαμορφώνει την εμπειρία της ζωντανής συναυλίας, ώστε αυτή να μεταδίδεται σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Παράλληλα, η Sony και η Virtual Sonics Inc., μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού μουσικής, έχουν αναπτύξει το 360 Reality Audio Creative Suite, ένα εργαλείο που επιτρέπει την δημιουργία μουσικής συμβατής με το 360 Reality Audio, η οποία αντιλαμβάνεται το χωρικό πεδίο ήχου.


Επιτρέπει σε δημιουργούς και καλλιτέχνες να εκφράσουν τη μουσική τους σε ένα 360 σφαιρικό χώρο με ευκολία, χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες μουσικής παραγωγής.

Κατόπιν, υπήρξε η πρώτη παρουσίαση του drone «Airpeak» με αεροπορική σχεδίαση. Εξοπλισμένο με την mirrorless φωτογραφική μηχανή Alpha™ της Sony, δίδεται η δυνατότητα μιας δυναμικής μαγνητοσκόπησης, με ακριβή, σταθερή πτήση που εμπνέει δημιουργικότητα σε δημιουργούς παραγωγής βίντεο και αποκαλύπτει νέες δυνατότητες έκφρασης.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Sony στοχεύει να συμβάλει στην εξέλιξη των drone και να μπει πολύ δυναμικά σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά.

Ταυτοχρόνως, το κινητό-ναυαρχίδα Xperia 5 II, με δυνατότητα δικτύου 5G, αποτυπώνει την πραγματικότητα και διευρύνει την οπτική της έκφρασης των δημιουργών μέσω της full-scale λειτουργίας φωτογραφικής μηχανής Photography Pro και του Cinematography Pro «powered by CineAlta».


Το κινητό, σας επιτρέπει παρόμοιες παραμέτρους και ρυθμίσεις χρώματος, για να βελτιώσετε τις κινηματογραφικές σας εμπειρίες λήψης.

Μια ρύθμιση χρώματος, εμπνευσμένη από την αναπαραγωγή χρωμάτων Master Monitor της επαγγελματικής τεχνολογίας της Sony, προσφέρει πρωτόγνωρη ακρίβεια χρώματος στην οθόνη, όπως το οραματίστηκαν οι δημιουργοί, ενώ το 5G επιτρέπει τη μετάδοση και λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά την οθόνη χωρικής πραγματικότητας, πρόκειται για μια οθόνη που αναπαράγει χωρικές εικόνες σε τρεις διαστάσεις σαν να ήταν αληθινές.

Η οθόνη αυτή επιτρέπει στους δημιουργούς να εκφράσουν πλήρως το όραμά τους όταν μοιράζονται σχέδια προϊόντων ή παρουσιάζουν παραλλαγές στο χρώμα ή το σχήμα, μεταδίδοντας ακριβώς τις προθέσεις τους στον θεατή.


Με τον εξαιρετικό ρεαλισμό και το επίπεδο λεπτομέρειας, επεκτείνει το πεδίο της έκφρασης βίντεο, όπως για παράδειγμα σε οθόνες και τρισδιάστατη σήμανση σε καταστήματα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον θεατή να δει το βάθος, την υφή και την εμφάνιση του αντικειμένου, έχοντας την αίσθηση φυσικής παρουσίας.

Αναφορικά με τη νέα σειρά Crystal LED, αυτή είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή ποιότητας εικόνας υψηλής απόδοσης «X1™ για Crystal LED», ο οποίος ενσωματώνει την τεχνολογία ελέγχου LED που αναπτύχθηκε για το πρωτοποριακό Crystal LED και την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος, που αναδεικνύεται στη σειρά τηλεοράσεων Bravia.

Ιδιαίτερα ρεαλιστικές εικόνες μπορούν να εκφραστούν σε μια σειρά διατάξεων και μεγέθους για διάφορες εφαρμογές όπως εταιρικά showrooms, αίθουσες αναμονής και εικονικές παραγωγές, παρέχοντας εντυπωσιακές, συναρπαστικές εικόνες, που διεγείρουν τη δημιουργικότητα των δημιουργών.


Το Hawk-Eye, μια εταιρεία της Sony που παρέχει λύσεις για αθλητικές δραστηριότητες και υπηρεσίες ανάλυσης παιχνιδιών, και το ψηφιακό τμήμα Pulselive της Hawk-Eye, το οποίο παρέχει ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν την εμπειρία των φιλάθλων, έχουν αφοσιωθεί στο να παρέχουν καινοτομίες σε όλη την αθλητική βιομηχανία, από την εποπτεία αθλητικών δραστηριοτήτων έως την αλληλεπίδραση των φιλάθλων, χρησιμοποιώντας βίντεο και δεδομένα.

Στο μέλλον, η Sony στοχεύει να παρέχει νέες μορφές ψυχαγωγίας που απεικονίζουν περιεχόμενο παιχνιδιού και αθλητικά δεδομένα.

Αναφορικά με τα Προϊόντα Ψυχαγωγίας και Υπηρεσίες που ενισχύουν την πραγματικότητα, συμβαίνουν σε Πραγματικό Χρόνο και παραδίδονται από απόσταση, η νέα Bravia XR είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή «Cognitive Processor XR, παρέχοντας νοημοσύνη που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο.


Εντοπίζει τα «σημεία εστίασης» του θεατή και διασταυρώνει πολλά στοιχεία ποιότητας της εικόνας, για να παράγει μια εικόνα πιο φυσική και πιο κοντά στην ανθρώπινη μνήμη.

Επίσης, αναβαθμίζει τον ήχο σε 5.1.2 κανάλια για να καθηλώσει τον θεατή με surround ήχο από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, αποδίδοντας μια ρεαλιστική και συναρπαστική εμπειρία, που θυμίζει την αίσθηση των εικόνων και του ήχου που αισθάνονται οι άνθρωποι στην πραγματική ζωή.

Τέλος, η Sony θα κυκλοφορήσει μια υπηρεσία streaming περιεχομένου βίντεο από ζωντανή μετάδοση, που θα συνδυάζει το πεδίο του χωρικού ήχου με εικόνες σε 360 Reality Audio, σε συνεργασία με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και υπηρεσίες streaming, μέχρι το τέλος του χρόνου.


Ο ακροατής θα βιώσει την αίσθηση ότι είναι παρόν στην εκδήλωση και μία καθηλωτική εμπειρία, σαν να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον καλλιτέχνη.

Πριν την κυκλοφορία της υπηρεσίας, μια συναυλία της Zara Larsson θα είναι διαθέσιμη και θα αποτελέσει το πρώτο περιεχόμενο βίντεο σε 360 Reality Audio.

TAGS

Δείτε επίσης