Τεχνολογία

5G: Έρχεται το διαστημικό ίντερνετ από τις Lockheed Martin και Omnispace

Για εμπορική και κυβερνητική χρήση

5G

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε την Τρίτη πως συνεργάζεται με την Omnispace LLC για την ανάπτυξη ενός διαστημικού δικτύου 5G για εμπορική και κυβερνητική χρήση.

Ο κολοσσός του χώρου της αμυντικής τεχνολογίας ανέφερε πως ένα διαστημικό, παγκόσμιο δίκτυο θα επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν εναλλαγές μεταξύ δορυφορικών και επίγειων δικτύων, απομακρύνοντας την ανάγκη για πολλαπλές συσκευές σε διαφορετικά δίκτυα.

To παγκόσμιο δίκτυο 5G θα επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν εναλλαγές μεταξύ δορυφορικών και επίγειων δικτύων

Συνδεσιμότητα 5G απευθείας σε φορητές συσκευές από το διάστημα

Όπως αναφέρει το Reuters, το δίκτυο θα παρείχε δυνατότητες επικοινωνιών σε συσκευές ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος ή της τοποθεσίας τους.

«Η Omnispace είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο όραμα της δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνιών που θα παρέχει συνδεσιμότητα απευθείας σε φορητές συσκευές από το διάστημα» είπε ο Ραμ Βισβαναθάν, διευθύνων σύμβουλος της Omnispace.

Ο Τζέιμς Τάικλετ, διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, εξέφρασε ενδιαφέρον για την χρήση δικτύων 5G προς υποστήριξη και ενίσχυση αυτόνομων στρατιωτικών συστημάτων. Πέρυσι ο Τάικλετ είχε πει ότι οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα μισά ή τα 3/4 των στρατιωτικών οχημάτων θα είναι αυτόνομα και τα δίκτυα αυτά θα αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» τέτοιων στόλων.


https://www.youtube.com/embed/x68DEgnToo8

Δείτε επίσης