Τεχνολογία

Σιγκαπούρη: Έρχονται οι αυτόματες πόρτες που ενεργοποιούνται με ένα νεύμα του χεριού

Σκοπεύει να αντικαταστήσει τους συνηθισμένους αισθητήρες κίνησης ή βάρους που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα

Σιγκαπούρη

Ένας σχεδιαστικός οίκος από τη Σιγκαπούρη ανέπτυξε μια αυτόματη συρόμενη πόρτα που ενεργοποιείται με ένα νεύμα του χεριού, χωρίς να απαιτείται άγγιγμα.

Η κάθε πόρτα διαθέτει επάνω της έναν αισθητήρα που ανιχνεύει την κατεύθυνση της κίνησης ή βάρους που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Όπως περιγράφουν οι σχεδιαστές του οίκου όταν ένα χέρι πλησιάζει το πάνελ, μια ένδειξη δείχνει την απόσταση που απομένει ώστε η πόρτα να ενεργοποιηθεί. Μόλις το χέρι πλησιάσει αρκετά, τότε η οθόνη δείχνει δύο βέλη

Το νέο σύστημα Kinetic Touchless 2.0 σχεδιάστηκε για τη χρήση σε εσωτερικές πόρτες και σκοπεύει να αντικαταστήσει τους συνηθισμένους αισθητήρες κίνησης ή βάρους που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.Η κάθε πόρτα διαθέτει επάνω της έναν αισθητήρα που ανιχνεύει την κατεύθυνση της κίνησης ενός χεριού και αναλόγως κλείνει ή ανοίγει.

Όπως περιγράφουν οι σχεδιαστές του οίκου Stuck Design, όταν ένα χέρι πλησιάζει το πάνελ μια ένδειξη δείχνει την απόσταση που απομένει ώστε η πόρτα να ενεργοποιηθεί.

Μόλις το χέρι πλησιάσει αρκετά, τότε η οθόνη δείχνει δύο βέλη ενημερώνοντας πως ο μηχανισμός είναι έτοιμος για χρήση.


Σύμφωνα με τους εμπνευστές του συστήματος, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς οι αυτόματες πόρτες θα ανοιγοκλείνουν μόνο όταν είναι αναγκαίο.

Ενώ με την απουσία επαφής θα βοηθήσει στη μείωση της μετάδοσης των παθογόνων παραγόντων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


https://www.youtube.com/embed/JOrcz3-cOE0

Δείτε επίσης