Τεχνολογία

Κορωνοϊός: Κυκλοφορεί η πρώτη «έξυπνη» μάσκα με μουσική και τηλεφωνικές κλήσεις (vid)

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και πόσο θα κοστίζει η smart μάσκα που έχει δυνατότητες ακρόασης μουσικής, τηλεφωνικών κλήσεων και ασύρματης σύνδεσης

smart_maska

Την πρώτη «έξυπνη» μάσκα προσώπου Xupermask με υψηλή τεχνολογία παρουσίασαν η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Honeywell και ο ράπερ-επιχειρηματίας Will.i.am, η οποία τηρεί τις αναγκαίες προδιαγραφές κατά της Covid-19 και παράλληλα διαθέτει αυξημένες δυνατότητες. Μεταξύ άλλων, διαθέτει φίλτρα, τρία ανεμιστηράκια, μικρόφωνο και ακουστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει μουσική και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις, ασύρματη σύνδεση Bluetooth 5.0, φωτάκι LED για το βράδυ κ.ά.

Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από καινοτομικά και ελαστικά υλικά, ώστε να είναι άνετη στη χρήση, εργονομική, εφαρμοστή και προσαρμόσιμη στο πρόσωπο. Τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας επτά ωρών και μπορεί να φορεθεί για ένα έτος. Ο σχεδιασμός της, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έγινε από τον Χοσέ Φερνάντεζ, ο οποίος δημιούργησε στο Χόλιγουντ τα ρούχα και τις στολές για διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε επίσης