Τεχνολογία

Playstation 5: Προειδοποιεί η Sony - Απίθανο να βελτιωθεί το stock φέτος

Η επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία σχετικά με την έλλειψη της κονσόλας στην αγορά

ps5

Το Playstation 5 είναι ίσως η πιο περιζήτητη παιχνιδοκονσόλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Παρά την έλλειψή της από τα ράφια των καταστημάτων, η πανδημία και η μεγάλη επιτυχία του PS4, της έδωσε... φόρα για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε και αν θα βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να αγοράσουν την κονσόλα στην κανονική της τιμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του VideoGames Chronicle, ο Οικονομικός Σύμβουλος (Chief Financial Officer) της Sony, ο Χιρόκι Τοτόκι, τόνισε πως εταιρεία ερευνά διάφορες λύσεις για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη σε hardware εξαρτήματα.

Συγκεκριμένα, είπε πως εξετάζεται και η ακραία λύση της αλλαγής του σχεδιασμού ή να βρεθούν διαφορετικοί προμηθευτές: «Όπως είπα νωρίτερα, στοχεύουμε σε μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από το PS4 κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε δραστικά την προσφορά; Όχι, κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

Η έλλειψη των chips είναι ένας παράγοντας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον όγκο παραγωγής. Έτσι, επί του παρόντος, θα θέλαμε να στοχεύσουμε στο να ξεπεράσουμε τις πωλήσεις των 14,8 εκατομμυρίων, όσες ήταν δηλαδή στο δεύτερο έτος του PS4».

Σε ερώτηση για το τι συμβαίνει με την έλλειψη των chips που επηρεάζει τις βιομηχανίες παραγωγής smartphones, τεχνολογικών προϊόντων, ακόμη και αυτοκινήτων, ο Τοτόκι είπε ότι η Sony ψάχνει λύσεις:

«Μπορεί να βρούμε έναν δευτερεύον προμηθευτή ή ακόμη και να αλλάξουμε τον σχεδιασμό».

Δείτε επίσης