Τεχνολογία

OnlyFans: Τέλος εποχής για το μέσο - Απαγορεύεται το σεξουαλικό περιεχόμενο

Μια έρευνα του BBC αλλάζει τελείως το... ενήλικο πρόσωπο της πλατφόρμας

OnlyFans

Το OnlyFans είναι γνωστό ως μια υπηρεσία που προσφέρει πρόσβαση επί πληρωμή σε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από τους χρήστες του ενώ έγινε γνωστό για την πληθώρα γυμνού και σεξουαλικού περιεχομένου.

Πολλοί είναι οι χρήστες που πληρώνουν μηνιαία συνδρομή σε... δημιουργούς περιεχομένου μόνο για ενήλικες, κάτι που θα ισχύει όμως μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021.

Η υπηρεσία προχώρησε σε μια ανακοίνωση, σοκάροντας πολλούς αφού αποκάλυψε ότι από 1η Οκτωβρίου, το OnlyFans θα απαγορεύει τις σεξουαλικές πράξεις στην πλατφόρμα του και θα επιτρέπει το γυμνό, μόνο στα όρια της πολιτικής της εταιρείας.

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα δημιουργών και fans που τους συμπεριλαμβάνει όλους, πρέπει να εξελίξουμε τις οδηγίες περιεχομένου μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το εγχείρημα, βέβαια, θα είναι δύσκολο, καθώς οι δημοσιεύσεις ελέγχονται από ανθρώπους ελεγκτές, οι οποίοι καλούνται πλέον να τσεκάρουν το περιεχόμενο 2 εκατομμυρίων δημιουργών.

Ωστόσο, πολλοί είναι και αυτοί που δεν εκπλήσσονται με την απόφαση, καθώς μια έρευνα του BBC έφερε στο φως το γεγονός ότι το site άφηνε εν γνώσει του να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, με κάποιους χρήστες με μεγάλους αριθμούς ακολούθων, να μένουν στο απυρόβλητο.

Στην έρευνα αποκαλύφθηκε ότι αρκετοί δημιουργοί εκμεταλλευόντουσαν μέχρι και άστεγους για σεξουαλικές πράξεις, με έναν πράκτορα της Homeland Security των ΗΠΑ να ανακαλύπτει πως υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί εικόνων παιδικής κακοποίησης.

Δείτε επίσης